RWDM Forum

  PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Share

  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 330
  Registratiedatum : 2015-08-24

  Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Sat Mar 04, 2017 10:15 am

  HLN 4-3-2017

  "Tegenstanders altijd sterker tegen RWDM"

  RWDM zal zondag op RJ Waver uit een ander voetbalvaatje moeten tappen dan dat het heeft gedaan tegen Profondeville twee weken geleden. Bovendien moet trainer Drazen Brncic een oplossing zoeken om de geschorste Cherif Haidara te vervangen. Nee hoor, de titel is nog lang niet binnen.

  Ibrahim Somé kreeg twee weken geleden tegen Profondeville een rode kaart na een half uur spelen voor het beledigen van een lijnrechter. Zijn straf is nog niet uitgesproken, waardoor de Molenbeekse spits in principe in aanmerking komt voor een selectie op RJ Waver. Het ziet er echter naar uit dat recidivist Somé niet meer in actie zal komen voor RWDM.

  "Die keuze ligt bij trainer Drazen Brncic", antwoordt Danny Vander Eeckt, bestuurslid bij de Brusselse volksclub. "Als bestuur moeien wij ons niet met de keuzes van de trainer. En de resultaten heeft onze trainer alvast mee, want beter doen dan 30 op 30 kan je niet. Dat het spel niet altijd even frivool was, lijkt me logisch. Elke tegenstander speelt tegen ons de match van het seizoen. Tegen ons is iedereen dubbel gemotiveerd."

  Ambitieuze concurrent

  RWDM telt met nog zeven wedstrijden te gaan een voorsprong van vier punten. Volgende week zaterdag, in de thuismatch tegen Rebecq, zou de competitie wel eens in een beslissende plooi kunnen gelegd worden.

  "We gaan er pas heel kort bij staan als we tegen RJ Waver én Rebecq kunnen winnen, want in dat geval zouden we met nog vijf wedstrijden te gaan zeven punten meer hebben dan onze eerste belager. Maar ik spreek niet graag in de voorwaardelijke zin", voegt Vander Eeckt er meteen aan toe. "Rebecq heeft tijdens de winterstop drie versterkingen gedaan, wat er op wijst dat onze titelconcurrent ook heel ambitieus is. Bovendien mogen we onze trip naar RJ Waver niet onderschatten. Laat ons asjeblieft het vel van de beer niet verkopen voor hij geschoten is", stelt Vander Eeckt.

  Tegen RJ Waver is alvast Cherif Haidara geschorst. De kans is groot dat trainer Brncic van zijn huidige tactiek afstapt, dat hij gaat opteren voor een defensie met vier in plaats van drie. Centraal achterin zal wellicht Union-huurling Delsanne de dienst uitmaken.

  RWDM: Haidara is geschorst. Somé zal wellicht niet meer in actie komen wegens zijn domme uitsluiting tegen Profondeville.

  Kern: Santos Pravos; Cabeke, Delsanne, Kheyari, Vanderhaegen; Bruylandts, Brouckaert, Liard, Cissé, Vanderhaegen; Daal, Lutula; Moding, Maeyens, Ngangué, Rivituso, Essikal.

  Roemeense ex-international tekent bij RWDM

  RWDM heeft voor een spraakmakende transfer gezorgd door de Roemeen Romeo Constantin Surdu een contract te laten tekenen. Hij was transfervrij. Voor Nieuwjaar speelde hij nog dertien wedstrijd in de Roemeense hoogste klasse voor ASA Târgu Mures. Ook was hij zes keer international. De aanvaller is volgende week al speelgerechtigd in de topper tegen Rebecq.

  "RJ Waver liet al enkele goede dingen zien"

  Leutrim Pajaziti wil het leider RWDM moeilijk maken

  RJ Waver maakt zich klaar voor de klepper tegen RWDM. De leider komt zondag op bezoek.

  "Het wordt een speciale wedstrijd", stelt Leutrim Pajaziti. "Gewoonlijk komen er honderd supporters kijken. Het zal leuk zijn om zondag voor 2.000 toeschouwers te spelen."

  Waver verloor de heenwedstrijd met 2-1. "Ik weet nog dat de sfeer er top was. RWDM speelde toen zeer goed. Zondag gaan we toch vol voor de winst. Voor een wedstrijd als deze heb je geen extra motivatie nodig. Iedereen zal zich honderd procent willen geven om het RWDM moeilijk te maken."

  Waver haalde in februari een vier op negen. "Of we de juiste vorm te pakken hebben? Ik denk het wel.

  Ook persoonlijk ben ik tevreden. Tijdens onze laatste wedstrijd tegen Rebecq speelde ik niet, maar vorige week kwam ik wel in actie tijdens een oefenwedstrijd. Samen met de ploeg liet ik enkele goede dingen zien, dus we zijn er klaar voor", besluit Pajaziti.

  Waver staat momenteel achtste met 23 punten uit 19 wedstrijden. Leider RWDM telt er 50.

  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 330
  Registratiedatum : 2015-08-24

  Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Mon Mar 06, 2017 9:12 am

  HLN 6-3-2017

  RWDM krijgt ferme tik van RJ Waver

  RWDM heeft een week voor de topper tegen Rebecq een serieuze mentale tik gekregen van RJ Waver, dat met liefst 6-3 won dankzij onder meer drie treffers van Moors. De defensie was er eentje zoals kaas met gaten. Trainer Brncic heeft veel oplapwerk.

  Voor de trip naar RJ Waver moest trainer Drazen Brncic diep in zijn spelersmateriaal tasten. Haidara was geschorst en Cabeke viel af wegens een spierscheur. Daardoor kwamen youngsters Delsanne en Rivituso aan de aftrap en beiden hadden duidelijk last van de zenuwen. Somé werd niet geselecteerd omwille van een disciplinaire schorsing door de club. De Roemeense aanwinst Romeo Constantin keek toe vanuit de tribune.

  Al in de aanvangsminuut kwam RWDM goed weg na een knappe aanval van de thuisploeg.Chalal knalde de bal vanop tien meter op de vuisten van Santos Pavros. Vijf minuten later was er een goede actie van Bruylandts, die Vanderhaegen bediende. Diens voorzet belandde tot bij Cissé, maar zijn schot werd vlak voor doel weg gewerkt. In plaats van 0-1, werd het aan de overzijde 1-0 langs Pajaziti die knullig verdedigen bij RWDM afstrafte. Precies op het halfuur kon RWDM gelijkstellen via Cissé die na een hoekschop de grote rechthoek kon binnendringen en scoren. De pret was van korte duur want een minuut later klom RJ Waver weer op voorsprong nadat Moors een vrije trap van Chalal te gemakkelijk kon binnenkoppen.

  Zware eindcijfers

  De tweede helft begon slecht voor RWDM dat al snel tegen een 3-1-achterstand aankeek door, alweer, een goal van Moors die vrij stond. Maar nog geen tien minuten later hingen de bordjes weer gelijk na twee doelpunten van Daal. De eerste na slecht wegwerken in de thuisdefensie en de tweede op aangeven van de pas ingevallen Ngangue.

  Halfweg de tweede helft kon Moors zijn ploeg op 4-3 brengen nadat de bal via de rug van de ref in zijn voeten belandde en hij de hoek maar voor het uitkiezen had. Een kwartier voor affluiten werd het zelfs 5-3 via invaller Duhem en in de slotfase legde Moors de 6-3-eindcijfers vast.

  RJ Waver: S'Jongers, Rusabana, Vandeplas, Guilmot, Goy, Pajaziti (89' Devreese), Chalal (90' Dohogne), Ngandu (68' Huhem), Litu, Salumu, Moors.

  RWDM: Santos Pravos, Revituso (78' Weydisch), Kheyari, Delsanne; Bruylandts, Brouckaert, Liard, Cissé, Vanderhaegen (86' Maeyens): Daal, Lutula (54' Ngangué).

  Doelpunten: 6' Pajaziti (1-0), 30' Cissé (1-1), 31' Moors (2-1), 48' Moors (3-1), 51' Daal (3-2), 57' Daal (3-3), 67' Moors (4-3), 76' Duhem (5-3), 86' Moors (6-3).

  Nieuwsblad 6-3-2017

  RJ WAVER 6 - RWD MOLENBEEK 3

  De verrassingen zijn de wereld nog niet uit. Racing Jet zorgde voor de stuntzege van de dag tegen leider RWDM. Tot twee keer toe kon Molenbeek een achterstand wegwerken en leek er in eerste instantie geen vuiltje aan de lucht, maar in het laatste kwartier stak de thuisploeg opnieuw een tandje extra bij en werd het een ruime zege.

  Het openingskwartier was voor Waver en kort na rust werd het plots via uitblinker Moors 3-1.

  RWDM kwam nog voor het uur langszij via Daal, maar opnieuw Moors (vier in totaal) kon het verschil maken. RWDM blijft wel leider, maar Rebecq nadert tot op één punt.

  SCHEIDSRECHTER: Alexis DOELPUNTEN: 9' Pajaziti 1-0, 29' Cisse 1-1, 31' en 47' Moors 3-1, 52' en 57' Daal 3-3, 68' Moors 4-3, 76' Duhen 5-3, 85' Moors 6-3
  RJ WAVER: S'Jongers, Salumu, Litu, Rusabana, Guilmot, Ngandu (68' Duhen), Vandeplas, Goy, Chalal (90' Dohogne), Pajaziti (88' Devreese), Moors
  RWDM: Santos Pravos, Kheyari, Delsanne, Rivituso (78' Weydisch), Brouckaert, Cisse, Liard, Bruylandts, Vanderhaegen (86' Maeyens), Lutula (54' Ngangue), Daal
  GELE KAARTEN: Rivituso, Liard, Rusabana, S'Jongers

  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 330
  Registratiedatum : 2015-08-24

  Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Tue Mar 07, 2017 9:38 am

  HLN 7-3-2016

  Drazen Brncic: "Tegen Rebecq weer opstaan"

  RWDM heeft een serieus blauwtje opgelopen op het veld van het bescheiden geklasseerde RJ Waver. De leider in Waalse derde amateurklasse leed er niet alleen zijn tweede nederlaag van het seizoen, maar meteen ook zijn zwaarste. De 6-3-cijfers komen hard aan.

  Twee derde van je achterlijn moeten vervangen, het is niet niks. Anthony Cabeke had op de dondertraining een spierscheur opgelopen en Haidara was geschorst. De jongeren Rivituso en Delsanne kregen daardoor noodgedwongen een basisplaats, maar beiden hebben allesbehalve een goede indruk nagelaten. Centraal verdediger Kheyari speelde achterin op een eiland en kon het ook niet allemaal belopen. Moors, Pajaziti en Chalal, de Waverse kwelduivels van RWDM, zijn natuurlijk niet de eerste de beste spelers, maar de manier waarop de Molenbeekse verdedigers op snelheid werden gepakt, doet wel vragen stellen.

  Uiteindelijk hield trainer Drazen Brncic zich aan dezelfde tactiek als anders: 3-5-2. Misschien had hij op meer zekerheid moeten spelen en voor een 4-4-2 moeten kiezen, maar de Kroaat verklaarde achteraf dat het verlies niets te maken had met de tactiek. "We hebben als ploeg gefaald, een collectieve offday gehad. Ook al had het resultaat er totaal anders kunnen uitgezien hebben als Daal bij een 3-3-stand voor 3-4 had kunnen zorgen. In plaats daarvan werd het aan de overzijde 4-3 mede door de scheidsrechter, die een bal 'devieerde' in de voeten van een tegenstander, die daaruit kon scoren. Nadat we een 3-1-achterstand nog hadden kunnen ombuigen, was dit blijkbaar de tik te veel. Dit verlies is niet te wijten aan één of twee spelers, maar aan de ganse ploeg. We hebben veel te weinig grinta getoond, er was niemand die is rechtgestaan om de groep op sleeptouw te nemen. Dat kan gebeuren, maar de zes tegendoelpunten komen toch wel heel hard aan."

  "Of deze zware nederlaag niet zeer ongelegen komt een week voor de absolute topper tegen eerste achtervolger Rebecq? Het is aan ons om komende zaterdag uit te pakken met een sportieve revanche. Dat is de spelersgroep in de eerste plaats aan zichzelf verschuldigd, maar ook zeker aan het bestuur en de supporters, die op Waver weer massaal aanwezig waren."

  Zware weken

  Met nog zes wedstrijden te gaan ligt de titelstrijd weer helemaal open. Rebecq is tot op één punt genaderd, maar ook Francs Borains is met zes punten achterstand nog lang niet afgeschreven, want de club uit Henegouwen moet het nog opnemen tegen zowel Rebecq als tegen RWDM. Het worden nog zware weken voor RWDM, dat volgende week wel Haidara recupereert en aanwinst Romeo Constantin kan inzetten.

  "Deze match vergeet ik nooit"

  RJ Waver heeft zondag uitgepakt tegen leider RWDM door met 6-3 te winnen. Man van de wedstrijd was Clément Moors met vier doelpunten.

  "Het was een dag waar alles lukte voor me", stelt Moors. "Ik had een beetje geluk, maar het blijft sowieso een wedstrijd die ik nooit zal vergeten. Het is nu al het mooiste moment van mijn carrière. Vier keer scoren tegen de leider voor zo'n 1.300 toeschouwers. Het is ook de eerste keer dat ik vier keer wist te scoren in een match. Bij mijn vorige clubs lukte dat niet. Echt ongelooflijk."

  Geweldige wedstrijd

  Ook Leutrim Pajaziti deed zondag de netten trillen. "Ik had op voorhand aangegeven dat als iedereen 100 procent was dat we zouden winnen. Het was echt een geweldigde match", zegt Pajaziti. "RWDM koos voor een driemansverdediging, terwijl onze coach opteerde voor twee aanvallers. Het vertrouwen was er en we wilden winnen."

  "RWDM had het moeilijk om onze verdediging te passeren. Wij eisten het balbezit op en er zat niet veel afval in ons spel. We scoorden ook aan honderd procent en hebben getoond dat mits enkele versterkingen we volgend seizoen kunnen mee strijden voor promotie", besluit Pajaziti.


  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 330
  Registratiedatum : 2015-08-24

  Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Sat Mar 11, 2017 9:37 am

  HLN 11-3-2017

  "Fans belonen tegen Rebecq"

  De zware 6-3-nederlaag op het veld van het bescheiden geklasseerde RJ Waver vorige zondag heeft voor heel wat beroering gezorgd. Vooral de Molenbeekse fans voelden zich - terecht - in de steek gelaten. "Na die collectieve offday hebben we veel goed te maken", vindt Dyron Daal.

  Enkele reacties van RWDM-supporters op de sociale media kort na de pandoering op Waver waren heel duidelijk. "Wij, RWDM-fans, waren er voor jullie, maar jullie, de spelers, waren er niet voor ons."

  Meteen na de zwaarste nederlaag besefte de spelersgroep al dat zo'n resultaat niet meer voor herhaling vatbaar is. Kapitein Sofian Kheyari excuseerde zich openlijk voor de lamentabele uitslag. "Dit is een schande die we komende zaterdag tegen Rebecq moeten rechtzetten."

  Intussen hebben de rangen zich bij de supporters opnieuw gesloten. "Iedereen kan eens een misstap begaan. Zaterdag staan we weer pal achter onze ploeg om ze naar de overwinning te schreeuwen."

  De topper tussen RWDM en Rebecq, de nummer één tegen twee met één punt verschil, belooft alvast een nerveuze bedoening te worden. Al is winnen geen must voor RWDM.

  Steun van supporters

  Dyron Daal kon vorige week twee keer scoren, waarmee zijn totaal op 18 stuks staat. De spits aast alvast op sportieve revanche tegen Rebecq.

  "Tegen RJ Waver hebben we allemaal gefaald. Als je zes doelpunten tegen krijgt, dan is dat niet alleen de fout van de verdedigers, die we misschien iets te veel aan hun lot hebben overgelaten", slaat hij de nagel op de kop. "Maar tegen Rebecq moeten we er opnieuw opstaan. Dat zijn we in de eerste plaats aan onze supporters verplicht. Elke wedstrijd opnieuw moedigen ze ons massaal aan. Verliezen kan elke ploeg overkomen, maar de manier waarop kan de pil verzachten. Als je toch van de eerste tot de laatste minuut alles hebt gegeven, bijvoorbeeld. Dat hebben we vorige zondag niet gedaan",weet de steeds nuchtere Daal.

  Trainer Brncic kan zowel de voordien geschorste Haidara als aanvaller Romeo Constantin inschakelen. Cabeke is nog steeds out door een spierscheur. Voor deze topper zal de tribune Goethals geopend worden voor een lunch. De clubdirigenten van RWDM verwachten alvast een grote volkstoeloop met om en bij de vijfduizend toeschouwers.

  Nieuwsblad 11-3-2017

  “De druk ligt bij de Brusselaars”

  “Jammer dat ik de topper op RWDM mis door een derde geel”, aldus aanvoerder Matthew Verhaeren, al negen seizoenen bij Rebecq aan de slag. “Het wordt een spektakelstuk. We volgen op één punt, maar de druk ligt bij de Brusselaars. Zij moéten kampioen spelen. We hebben al een eindrondeticket op zak, niks moet. Ons seizoen is nu al geslaagd.

  We wilden beter doen dan de vorige campagne en proberen de toppers RWDM en Francs Borains het vuur aan de schenen te leggen. Natuurlijk willen we RWDM graag een voetje lichten. Na de zege tegen Manage starten we vol vertrouwen. De heenmatch wonnen we van RWDM met 2-1, ook dat geeft wel een goed gevoel.”

  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 330
  Registratiedatum : 2015-08-24

  Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Mon Mar 13, 2017 9:29 am

  HLN 13-3-2017

  Macé verknalt Brussels feestje

  RWDM staat niet langer aan kop in de Waalse derde amateurklasse A na een 0-1-nederlaag in de topper tegen Rebecq, dat de nieuwe leider wordt. Vijf minuten voor de rust lag balverlies van Vanderhaegen aan de basis van de enige tegentreffer. Na afloop dropen de vijfduizend Molenbeekse fans ontgoocheld af.

  RWDM - US Rebecq 0-1

  De spelersgroep van RWDM lag na de pijnlijke 6-3-nederlaag gebrand op een sportieve revanche én knalprestatie. Tegen wie anders dan de viceleider kon dat beter gebeuren. Bij RWDM kwamen Haidara en nieuwkomer Roméo aan de aftrap en moesten Delsanne en Lutula vrede nemen met een zitje op de bank in vergelijking met de vorige wedstrijd.

  RWDM begon furieus aan de wedstrijd en na vijf minuten zorgde Haidara voor de eerste opwinding, maar zijn kopbal op voorzet van Bruylandts ging aan de tweede paal buiten. Halfweg was de thuisploeg dicht bij de openingstreffer, maar Roméo kwam een stap te kort om de bal op een inzenden van Daal in doel te verlengen.

  In het derde kwartier nam Rebecq het commando over. Vanderhagen had het moeilijk op de linkerkant tegen de bedrijvige Bova en Lufimbu. Balverlies van Vanderhaegen was overigens de aanleiding dat het 0-1 zou worden. Lufimbu kon op rechts vervolgens doorgaan, liep met sprekend gemak ook Kheyari eraf en kon de bal voor doel brengen, waar Macé aan de tweede paal moederziel alleen stond om de bal binnen te koppen.

  RWDM kwam gemotiveerd uit de kleedkamer en al in de openingsminuut werd Roméo de diepte ingestuurd, maar hij talmde iets te lang om te schieten, waardoor zijn schot nog kon afgeblokt worden. Ruim een kwartier voor tijd zag de Roemeense nieuwkomer een prachtschot door de bezoekende doelman gepareerd worden. De bal ging via de dwarsligger over doel. Niet veel later kon Daal wegglippen, maar ook hij talmde te lang, waardoor de bezoekende verdedigers op tijd waren teruggekeerd om zijn schot af te blokken. Vijf minuten voor het einde werd het op een tegenaanval bijna 0-2, maar het schot van Bova werd in hoekschop geduwd. Het laatste wapenfeit was voor Brouckaert, die vanop vijftien meter op doel kon knallen, maar alweer was de Waals-Brabantse doelman Faidherbe bij de les.

  RWDM: Santos Pravos; Rivituso, Kheyari, Haidara, Vanderhaegen; Bruylandts, Brouckaert, Liard, Cissé, Constantin; Daal.

  Rebecq: Faidherbe, Crauwels, Macé (90' Weteto), Hospied, Cordaro, Herbecq, Leclercq, Frise, Verstraeten, Lufimbu (Cunha), Bova.

  Doelpunt: Macé (0-1).

  Geel: Vanderhaegen, Crauwels, Macé, Lufimbu.

  Toeschouwers: 5000

  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 330
  Registratiedatum : 2015-08-24

  Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Tue Mar 14, 2017 9:37 am


  HLN 14-3-2017

  Brncic blijft geloven in titel

  RWDM heeft in de topper tegen Rebecq een unieke kans laten liggen om enerzijds sportieve revanche te nemen voor de zware nederlaag tegen RJ Waver en anderzijds om het pad te plaveien naar de titel. Bovendien deed RWDM met het geleverde spel niet echt aan klantenbinding.

  Trainer Drazen Brncic was na afloop zeer ontgoocheld in het resultaat. "We hebben er alles aan gedaan om minstens een punt uit de brand te slepen", verklaarde hij kort na afloop. "In tegenstelling met de eerste helft waren we na de rust minder dominant, maar hebben we zeker vier goede kansen gekregen om die gelijkmaker te scoren. De doelman van Rebecq speelde een perfecte wedstrijd, want hij pakte gewoon alles. Goede pogingen van Roméo en Brouckaert zitten er bij een andere keeper altijd in. Ik vind het vooral bijzonder jammer voor de supporters dat we na deze nederlaag leider af zijn, want zij waren weer massaal aanwezig ondanks onze zware nederlaag een week eerder."

  Spannende weken

  "Toch blijf ik geloven in een goede afloop. Met vijf wedstrijden te gaan zijn er nog vijftien punten te verdienen. Toegeven, we zullen ze wellicht allemaal moeten pakken om alsnog die titel te veroveren, maar we moeten ook rekenen op die ene misstap van Rebecq. Zowel Rebecq als wijzelf moeten het nog opnemen tegen Francs Borains, de ploeg die er momenteel met kop en schouders uitsteekt. Wij moeten rekenen op de Henegouwers dat ze Rebecq een voetje kunnen lichten. Wij zullen dan op onze beurt voor een exploot moeten zorgen tegen Francs Borains zelf. Het worden nog heel spannende weken. Onze volgende competitiewedstrijd is echter over twee weken. Tegen dan zal onze Roemeense aanwinst Roméo fysiek weer wat sterker zijn en moeten we hopen dat Cabeke opnieuw ingezet kan worden na zijn spierblessure. De voorbije twee wedstrijden hebben we toch wel zijn ervaring gemist."

  "We moeten nu vooral niet in paniek raken en keihard voort blijven werken. Over het scenario van de eindronde wil ik niets horen tot dat mathematisch ons lot beslecht in. We focussen ons alleen op die eerste plaats en rekenen op de steun van onze twaalfde man. Over twee weken tegen Manage moeten we de knop omdraaien", blijft Brncic strijdvaardig.

  Nieuwsblad 14-3-2017

  ''Ondanks twee punten achterstand is alles nog mogelijk''

  RWDM-trainer Drazen Brncic zat niet in zak en as na de 0-1 thuisnederlaag in de topper tegen Rebecq.

  ''De uitslag valt uiteraard tegen, maar ik kan mijn spelers niets verwijten'', vertelt Brncic. ''In het voetbal wint niet altijd de beste ploeg, maar wel het team dat het minste fouten maakt. Wij hebben een blunder begaan waarop Rebecq wist te scoren. Terwijl wij kwistig zijn omgesprongen met onze mogelijkheden. Surdu, Brouckaert en Daal laten kansen zoals tegen Rebecq normaal niet liggen. Maar ik herinner mij ook fases waarin de eindpass niet precies genoeg was of een actie waarbij een aanvaller te vroeg zijn loopactie begint en daardoor buitenspel loopt.”

  “Net als onze supporters zijn wij ook ontgoocheld over het resultaat, maar als sportman moet je kunnen omgaan met een nederlaag. Ik kan tegen mijn verlies. Wat voor zin heeft het trouwens om nu te staan roepen dat Rebecq de punten gestolen heeft?''

  De Brusselaars verloren in twee weken tijd hun voorsprong van vier punten en moeten nu twee punten goedmaken op Rebecq. Toch weigert Brncic de handdoek te gooien in de titeltstrijd.

  ''Rebecq verdient het om op die eerste plaats te staan”, zegt hij. “Met nog vijf matchen te gaan, is alles mogelijk. Wij moeten ons concentreren op onze eigen matchen en gewoon afwachten hoe Rebecq standhoudt.'

  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 330
  Registratiedatum : 2015-08-24

  Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Sat Mar 25, 2017 10:05 am

  HLN 25-3-2017

  "We blijven geloven in de titel"

  Na een weekje verplichte rust, begint RWDM aan zijn laatste rechte lijn. Na de nul op zes tegen RJ Waver en Rebecq heeft het ambitieuze Molenbeek geen alternatieven meer: in de resterende vijf wedstrijden moet gewoon het maximum van de punten behaald worden.


  Serge Beerens, die als teammanager dicht bij de spelersgroep staat, zag de voorbije twee weken iedereen scherp trainen. Bovendien heeft trainer Brncic meer wisselmogelijkheden voor enkele posities waar het wat minder draaide. Thomas Weydisch (linkerflank) en Achraf Essikal (linksback) zijn hersteld van hun langdurige blessures en ook Anthony Cabeke is verlost van zijn spierblessure. Hij traint weer mee sinds deze week. Of trainer Brncic hem meteen ook voor de leeuwen gaat gooien, is een andere vraag. Verder zal de Molenbeekse sportieve baas ook een oplossing moeten zoeken centraal achterin, want kapitein Sofian Kheyari is geschorst.

  "Hoewel we ons lot om de titel niet meer in handen hebben, wil de groep nog alles uit de kast halen om toch die fel begeerde titel te pakken", verklaart Serge Beerens. "Aan het scenario van de eindronde, die als vangnet dient, willen we nog niet denken. Ons eerste doel was, is en blijft die oppergaai. Pas als dat niet zou lukken, gaan we er alles aan doen om de promotie af te dwingen via de eindronde, die wellicht uit drie wedstrijden zal bestaan."

  Moeilijke opdracht

  "Ik wil niet op de zaken vooruit lopen. Na de nul op zes moeten we ons gewoon herpakken tegen Manage. Geen simpele opdracht, want in de heenwedstrijd hadden we het lastig in moeilijke weersomstandigheden. Maar de neuzen staan weer in dezelfde richting. Zowel mentaal als fysiek moeten we er gewoon staan."

  "Hoewel we liever leider waren gebleven, zal de druk nu toch meer op de schouders van Rebecq liggen. Volgende speeldag is het Francs Borains-Rebecq, dat wordt ook voor ons een cruciale wedstrijd om te volgen. We moeten duimen dat de thuisploeg wint. Maar dat is ook alleen maar van belang als we in de eerste plaats zelf onze wedstijden blijven winnen. Het worden nog vijf zware finales. De groep heeft veel ervaring, op mentaal vlak moet dat een voordeel zijn. We rekenen alvast op de steun van onze twaalfde man", besluit Beerens.

  Nieuwsblad 25-3-2017

  ''Boodschap van trainer is aangekomen''

  De recente 0 op 6 en het verlies van de koppositie lijken verteerd bij RWDM. ''Natuurlijk geloven we nog in de titel'', aldus middenvelder André Ngangue.

  ''Alles moet natuurlijk kloppen: wij moeten de vijf resterende matchen winnen en Rebecq moet onderweg nog punten laten liggen. Waarom dit weekend niet tegen Ukkel? Die spelen nog voor een plek in de eindronde. En volgende week moet Rebecq naar Francs Borains, dat nog niet is uitgeteld voor de titel. De trainer heeft de voorbije dagen de puntjes op de i gezet en zijn boodschap is duidelijk aangekomen. Iedereen beseft dat we niet in deze situatie hadden gezeten indien we tegen Waver en Rebecq de richtlijnen van de trainer gerespecteerd hadden.''

  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 330
  Registratiedatum : 2015-08-24

  Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Mon Mar 27, 2017 10:03 am

  HLN 27-3-2017

  RWDM wint weer en blijft in spoor van leider

  RWDM boekte na een nul op zes een ruime en verdiende 4-0 zege tegen Manage. Daardoor blijft de Molenbeekse club in het spoor van leider Rebecq dat met het kleinste verschil won tegen Leopold, de volgende tegenstander van RWDM.

  RWDM - Ent. Manageoise 4-0

  De pijnlijke 0-1 nederlaag van RWDM tegen Rebecq twee weken geleden bleef niet zonder gevolgen. Rivituso viel naast de kern, terwijl Kheyari geschorst moest toekijken vanuit de tribune. Ngangue verving Cissé en ook Daal moest vrede nemen met een zitje op de bank. Cabeke maakte na drie weken blessureleed opnieuw deel uit van de basisploeg, net zoals Delsanne die de plaats in nam van Kheyari. Trainer Brncic gunde ook Maeyens sinds lang een basisplaats en hanteerde voor

  het eerst een andere tactiek. Achterin opteerde hij niet voor drie maar voor vier verdedigers met daarvoor zelfs twee verdedigende middenvelders. Logische keuze na de twee nederlagen en de in totaal zeven tegendoelpunten.

  RWDM begon zeer agressief aan de wedstrijd en dat resulteerde in mogelijkheden langs aanwinst Surdu, Ngangué en Brouckaert. Iets voorbij het halfuur kwam Manage tegen de gang van het spel in bijna op voorsprong, maar het schot van Masson strandde op de dwarsligger. In plaats van een onverdiende bezoekende voorsprong, viel het doelpunt aan de overzijde. Na een hoekschop van Liard, kopte een bezoekende verdediger de bal richting Haidara, die op zijn beurt met het hoofd het stadion liet ontploffen: 1-0. Vijf minuten later wezen de bordjes al 2-0 aan na een snelle ingooi van Ngangué naar Surdu, die op weg naar doel enkele verdedigers in de wind zette en met een strak schot de doelman van Manage het nakijken gaf. Eén minuut voor de rust maakte Cabeke een verkeerde beweging en moest hij geblesseerd naar de kant.

  De tweede periode was duidelijk van mindere makelij. De kansjes waren op minder dan één hand te tellen. Voor RWDM hoefde het niet echt meer en Manage kon niet beter. Toch slaagde Molenbeek erin om in het slot nog twee keer te scoren. Eerst via de pas ingevallen Daal op aangeven van Ngangué en daarna nog via Ngangué op pas van Daal. Tussenin maakte Essikal na maanden blessureleed nog zijn wederoptreden.

  RWDM: Santos Pravos; Cabeke (44' Cissé), Delsanne, Haidara, Vanderhaegen; Maeyens, Liard; Brouckaert, Ngangue, Bruylandts; Surdu (78' Daal).

  Manage: Maffeo, Bailleul (82' Renda), Moucheron, Gobert, Hubaut, Brabant, Piret (82' Arcoly), Masson, Seggour, Diotallevi (68' Debauque), Strypens.

  Doelpunten: 36' Haidara (1-0), 41' Surdu (2-0), 85' Daal (3-0), 90' Ngangué (4-0)

  Geel: Debauque

  Nieuwsblad 27-3-2017

  RWDM 4 - MANAGE 0

  De thuisploeg maakte in de beginfase niet al te veel vaart en probeerde vooral om Manage uit zijn kot te lokken. Ngangue was de enige die gevaarlijk was, maar hij slaagde er niet in om de voorzetten van Bruylandts en Surdu te verzilveren. Op het half uur werd het Edmond Machtensstadion opgeschrikt toen Piret met een spectaculaire omhaal de lat deed trillen. RWDM was plots wakker en scoorde twee keer in drie minuten.

  Na rust lieten de Brusselaars de bal bewust aan Manage, maar die deden er bitter weinig mee. Net als in de eerste helft zat het venijn hem in de staart. Vijf minuten voor affluiten schotelde Ngangue ploegmaat Daal de 3-0 voor en in het slot werden de rollen omgedraaid.


  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 330
  Registratiedatum : 2015-08-24

  Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Tue Mar 28, 2017 10:11 am

  HLN 28-3-2017

  "Op deze manier voortdoen"

  RWDM weet weer hoe de zoete smaak van een overwinning proeft. Na de nul op zes tegen RJ Waver en Rebecq kon het afgelopen zondag vrij vlot afstand nemen van een stug en defensief Manage. André Ngangué, die weer een basisplaats kreeg, liet scoren en zette zelf de kroon op het werk.

  RWDM heeft dus alvast gedaan wat het moest doen. Voor dat duel had trainer Drazen Brncic vier wissels - al dan niet noodgedwongen - doorgevoerd ten opzichte van de verloren topper tegen Rebecq.

  André Ngangué kreeg opnieuw een kans en die greep hij met beide handen, want bij twee doelpunten fungeerde hij als aangever en de laatste treffer knalde hij zelf tegen de netten. "Ik ben bijzonder opgetogen met mijn prestatie", verklaarde de offensieve middenvelder vorige zondag na de match. "Maar ik ben vooral tevreden met onze wederopstanding en de drie punten. Ook de manier waarop mocht gezien worden. Doordat Rebecq ook won tegen Leopold, blijven we op twee punten staan. Maar er zijn nog vier wedstrijden waarin nog veel kan gebeuren. De titelstrijd spitst zich in de laatste rechte lijn toe tot Rebecq, RWDM en Francs Borains, dat blijft aanklampen", weet Ngangué, die het goed kon vinden met aanwinst Surdu.

  Automatismen

  "We trekken goed onze plan in het Engels. En de voorbije twee weken hebben we op trainingen aan automatismen kunnen werken. Het mag duidelijk zijn dat Surdu een versterking is. Hij is niet alleen technisch sterk en snel, maar is ook een zeer slimme speler. Hij is heel vaak aanspeelbaar omdat hij de bal ook komt opeisen. Door deze ruim verdiende 4-0-zege hebben we een negatieve spiraal kunnen doorbreken, wat heel belangrijk is voor het mentale front. Dat we ook de nul op het bord hebben kunnen houden, zal de defensie een serieuze boost aan het vertrouwen geven."

  Wat de defensie betreft, liet trainer Brncic zijn ploeg voor het eerst sinds zijn komst met vier verdedigers spelen. Bovendien posteerde hij twee defensieve middenvelders centraal in plaats van één. "De trainer was van oordeel dat hij deze ingreep moest doen om meer evenwicht en stabiliteit in de ploeg te brengen. Op twee kansen na hebben we niets weg gegeven. Zo moeten we voort doen."

  Voor de match op Leopold blijft Kheyari geschorst en is Cabeke (opnieuw) geblesseerd. Dat wordt weer puzzelwerk

  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 330
  Registratiedatum : 2015-08-24

  Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Wed Mar 29, 2017 9:51 am

  HLN 29-3-2017

  Regionale U14 A behalen eerste titel voor RWDM na heropstart

  RWDM heeft na de heropstart vorig jaar zijn eerste kampioen in de rangen: de regionale U14 A pakten één speeldag voor het einde de titel na een 6-0-zege tegen Saint-Michel B. De ploeg van trainer Van Aelewyck won al 23 keer en maakte tot dusver al 151 doelpunten. Ze kreeg kreeg er slechts 26 tegen. De kampioensploeg werd in het Machtensstadion gehuldigd voor de aftrap van de wedstrijd van de A-ploeg tegen Manage.

  Trainer Van Aelewyck Thibaut en zijn afgevaardigden Jacob Nadia en Elmjouzi Zoubear staan op de foto met de volgende spelers: Heymans Théo, Piccioni Nicolas, Tchounze Junior, Elmjouzi Anas, Oul Haj Amar Issam, Azdad Daoud, Perez Sanchez Tomas, Crockaert Lucas, De Amicis Luca, El Bourajraji Souleiman, Ngana Noa, El Fassi Mohamed, Menama Charles, Dassy Mohamed, Osaid Faisal, Van Holder Zoltan en Balikwisha Jordan.

  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 330
  Registratiedatum : 2015-08-24

  Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Fri Mar 31, 2017 10:03 am

  Nieuwsblad 31-3-2017

  Gemeente wil contract Machtensstadion herbekijken

  De contracten voor het gebruik van het Edmond Machtensstadion worden de komende weken herbekeken door het gemeentebestuur. In het stadion huizen White Star en het steeds populairder wordende RWDM. Tot voor dit seizoen was White Star de voornaamste gebruiker van het stadion, maar de kaarten liggen nu anders. White Star gleed af naar de onderste regionen terwijl RWDM het beter doet dan verwacht. Bovendien kampt White Star met financiële problemen. Daarom wil de gemeente de contracten herbekijken en RWDM meer inspraak geven. Schepen van Sport Ahmed El Khannous (cdH) laat weten dat de prioriteit bij de jongeren van Molenbeek ligt en dat de club door de evolutie van RWDM meer ruimte nodig heeft.

  Zijn uitspraken creëren veel wrevel bij de meerderheidspartij Gemeentebelangen. Gemeenteraadslid Dirk Berckmans was van bij aanvang een voortrekker van het RWDM-project. “We werden toen uitgelachen door de schepen”, zegt Berckmans. “Nu maakt hij een bocht van 180 graden. Wij eisen inspraak in alle belangrijke dossiers, zoals dit. Het schepencollege moet ons niet beschouwen als een stemmachine voor de meerderheid. Ik wens wel te benadrukken dat wij zowel de jeugd van RWDM als die van White Star zeer belangrijk vinden.”

  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 330
  Registratiedatum : 2015-08-24

  Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Sat Apr 01, 2017 10:15 am

  HLN 1-4-2017

  Nicolas Maeyens "Blijf mijn uiterste best doen"

  Tegen Manage stond Nicolas Maeyens nog eens de in de basis. Pas de tweede keer onder trainer Brncic nadat hij eerder ook aan de aftrap verscheen tegen Tamines begin februari. Toen werd er gewonnen en vorige zondag werden opnieuw de drie punten gepakt. Toeval?

  Onder ex-trainer Christian Rits was Nicolas Maeyens een vaste waarde. Sinds coach Drazen Brncic aan het sportieve bewind staat, zijn de 'optredens' van Maeyens eerder beperkt. Twee keer in de basis en minder dan een handvol invalbeurten.

  Tegen Manage bewees de verdedigende middenvelder nochtans dat hij niet misstaat in deze ploeg. Hij vormde een duo met Liard vlak voor de defensie. Hij werd dus niet aan zijn lot overgelaten. Met het gekende resultaat: geen doelpunten tegen, nauwelijks kansen weggegeven en een 4-0-overwinning. "De verdienste van de zege tegen Manage gaat in de eerste plaats naar de ganse ploeg. Iedereen heeft zijn beste beentje voorgezet om de negatieve spiraal van de voorbije weken om te buigen", verklaart Maeyens. "Laat ons hopen dat we nu weer helemaal gelanceerd zijn om de resterende vier wedstrijden met een overwinning af te sluiten. Ik denk dat we nog het maximum van twaalf op twaalf moeten halen om de begeerde titel binnen te halen. Dat het in dit stadium van de competitie nog steeds spannend is, toont aan dat Francs Borains en Rebecq ook een heel goede ploegen zijn."

  Positief denken

  Nicolas Maeyens hoopt na zijn goede prestatie tegen Manage op meer speelkansen in de resterende duels.

  "Ik kan niet meer dan mijn uiterste best doen en me steeds honderd procent geven op training en tijdens de match om in de gunst te staan van de trainer. Hij is wel de man die de beslissingen neemt. En daar moet ik me bij neerleggen, hoe moeilijk dat soms ook is. Maar ik blijf steeds positief denken en spreek me steeds zelf moed in."

  Zondag trekt RWDM naar Leopold, waartegen het voor eigen volk een 3-3-gelijkspel moest toestaan na een magere prestatie. Het kostte ex-trainer Christian Rits zijn kop. "De trip naar Leopold is niet te onderschatten. Leopold verloor nipt van Rebecq vorige week en kan vrank en vrij spelen. Niet aan twijfelen dat Leopold onze scalp wil. Als we met dezelfde mentaliteit spelen als vorige zondag, dan moeten we de drie punten kunnen pakken. Overigens, we hebben geen andere keuze om onze titelkansen gaaf te houden.

  Nieuwsblad 1-4-2017

  ‘'Wie niet om kan met stress, hoort niet in een kampioensploeg'’

  RWDM-trainer Drazen Brncic verwacht niet meteen cadeau's van de buren uit Ukkel. ‘'Veel spelers van Ukkel willen net bewijzen dat ze niet zouden misstaan bij RWDM'’, zegt Brncic. ‘'Ik geloof nog in de titel, maar we hebben ons lot niet meer in eigen handen. Toen we op de eerste plaats stonden, hebben mijn spelers te veel zitten rekenen. En ze konden niet om met de druk van de leider. Maar wie niet om kan met stress, heeft niets te zoeken in een kampioensploeg. Ik hoor nu dat de druk bij de tweede in de stand minder hoog is. Absurd natuurlijk! Als eerste heb je een joker in handen, de tweede heeft geen recht meer op een misstap.'’


  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 330
  Registratiedatum : 2015-08-24

  Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Mon Apr 03, 2017 9:54 am

  HLN 3-4-2017

  Titel wordt heel moeilijk voor RWDM

  LEOPOLD - RWDM 2-2 Kampioen spelen wordt bijzonder moeilijk voor RWDM na het gelijkspel op Léopold. Molenbeek speelt nog tegen Francs Borains, dat leider Rebecq in extremis klopte met 2-1.

  LEOPOLD - RWDM 2-2

  Kampioen spelen wordt bijzonder moeilijk voor RWDM na het gelijkspel op Léopold. Molenbeek speelt nog tegen Francs Borains, dat leider Rebecq in extremis klopte met 2-1.

  Door de blessures van Cabeke én Liard moest trainer Brncic twee noodgedwongen wissels doorvoeren in zijn basisploeg, die vorige week tegen Manage overtuigend met 4-0 had gewonnen. In hun plaats kwam Rivituso, als rechstback, en Weydisch, op de linkerflank, aan de aftrap. Voor Weydisch was het zijn eerste basisplaats dit seizoen nadat hij heel lang is out geweest met een enkelblessure.

  De Molenbeekse coach opteerde echter voor dezelfde tactiek: 4-2-3-1.

  Pas halfweg de eerste helft kregen we de eerste opwindingen van de match te zien, maar zowel doelman Santos Pravos bij RWDM als keeper Hatefi bij de thuisploeg waren bij de pinken. Iets voor het halfuur kwam RWDM op voorsprong via een harde knal van op 20 meter in de kruising van Surdu.

  De thuisploeg kwam agressiever uit de kleedkamer en dat resulteerde iets voorbij het halfuur in de gelijkmaker van Tshiala die een vrije trap in doel verlengde. Een kwartier later stond het zowaar 2-1 via een penalty van Sow nadat Delsanne in de grote rechthoek Sow onnodig tegen de grond werkte. Tien minuten voor tijd bracht Maeyens met een afstandsschot van op 40m in de kruising weer hoop, maar ondanks veel druk wijzigde de stand niet meer. In de slotseconden ontsnapte RWDM op counter nog aan de nederlaag.

  Leopold: Hatefi, Serville, Abgar, Sow, Berkes (17' Tshiala), Litu Kinway, Aragon, Aydouni, Marino, Diop, Jonckheere.

  RWDM: Santos Pravos; Rivituso, Delsanne, Haidara, Vanderhaegen; Maeyens, Brouckaert; Bruylandts, Ngangue, Weydisch; Surdu.

  Doelpunt: 26' Surdu (0-1), 62' Tshiala (1-1), 71' Sow (2-1 pen.), 80' Maeyens (2-2).

  Geel: Sow, Litu Kinway, Haidara, Tshiala.

  Publiek: 2.800.

  RWDM haalt Cabeke en Van Diepenbeek bij Union

  RWDM haalde met linksachter Geoffrey Cabeke en centraal verdediger Vincent Van Diepenbeeck twee serieuze versterkingen binnen. Beiden komen over van Union, dat actueel PO II speelt en zaterdag nog won tegen KV Mechelen met 3-0. Het nieuws werd niet ontkend. Ook met Anthony Sadin zou gesproken zijn, maar dat bericht wordt daarentegen niet bevestigd. Met nog een drietal spelers zijn de onderhandelingen volop aan de gang

  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 330
  Registratiedatum : 2015-08-24

  Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Tue Apr 04, 2017 10:26 am

  HLN 4-4-2017

  Roméo Surdu "Liever gewonnen en niet gescoord"

  RWDM heeft een unieke kans laten liggen om opnieuw alleen leider te worden in de derde amateurklasse A. De ploeg van trainer Drazen Brncic geraakte op het veld van Léopold niet verder dan een 2-2-gelijkspel terwijl Rebecq in de toegevoegde tijd met 2-1 kopje-onder ging tegen Francs Borains.

  Het belooft een ongemeen spannende titelstrijd te worden tussen de drie ploegen die voor het seizoen bij de titelfavorieten werden geciteerd. Leider Rebecq telt 55 punten, RWDM 54 en Francs Borains 53. De huidige lijstaanvoerder heeft de beste kansen om finaal met de oppergaai te gaan lopen, want de Waals-Brabantse club heeft op papier nog het makkelijkste programma met wedstrijden tegen Waterloo (thuis), Doornik (uit) en Ganshoren (thuis). RWDM mag ook nog twee keer thuis spelen. Komende zaterdag ontvangt het Francs Borains, de ploeg van de terugronde. Vervolgens trekt het naar Waterloo om de competitie af te sluiten thuis tegen Doornik. Francs Borains moet naar RWDM, ontvangt Léopold en krijgt Manage nog op bezoek.

  Aanwinst Roméo Surdu vond dat zijn ploeg tegen Léopold twee belangrijke punten in de strijd om de titel te grabbel heeft gegooid. De Roemeense spits maakte zelf zijn tweede doelpunt in drie wedstrijden en mag dus tevreden zijn over zijn rendement. "Tegen Léopold had ik liever gewonnen en zelf niet gescoord", verklaarde hij zondag na een verkwikkende douche. "Het 2-2-gelijkspel was niet meteen het resultaat waarvoor we voor de wedstrijd hadden getekend. Langs de andere kant mogen we ook niet mopperen met dit punt. Enerzijds omdat met het prachtig doelpunt van Maeyens, de gelijkmaker, wat geluk was gemoeid. Anderzijds omdat we helemaal in het slot nog aan de nederlaag zijn ontsnapt. Mits een overwinning hadden we nochtans ons lot om de titel weer in eigen handen gehad, maar in de eerste twintig minuten van de tweede helft waren we niet allemaal bij de les waardoor Léopold twee keer kon scoren."

  Toekomst

  Voor Roméo Surdu is het de eerste keer dat hij als niet-prof bij een voetbalclub speelt. "In de heenronde was ik nog prof in de Roemeense eerste klasse, maar omdat die club financieel aan de grond zat, ben ik er gestopt. Ik vond niet meteen een andere profclub tijdens de transferperiode, waardoor ik via een tussenpersoon in contact ben gekomen met Thierry Dailly. Wat de toekomst brengen zal, zien we wel. Ik zou wel graag met RWDM willen promoveren om meer aan écht voetballen toe te komen. In de tweede amateurklasse heeft de tegenstander immers meer oog voor de man dan voor de bal", kon Surdu al zelf lijfelijk ondervinden.

  Nieuwsblad 4-4-2017

  Nico Maeyens ''Ik hoop dat doelpunt zwaar doorweegt''

  Dankzij een laat doelpunt van Nico Maeyens pakte RWDM een punt in Ukkel. ''Het was pas mijn eerste goal'', zegt Maeyens. ''Ik zag de doelman ver uit zijn doel staan en mijn lob ging netjes binnen. Op zich levert mijn goal maar een punt op, maar misschien weegt het in de eindafrekening zwaarder door. Hadden we op Ukkel verloren dan zag het er wel héél slecht uit voor ons. Nu sluipen we op een puntje van Rebecq en houden we een punt voorsprong op Francs Borains. Wie van de drie ploegen favoriet is? Op papier hebben wij de sterkste ploeg, maar dat moet je ook op het veld tonen. Volgens mij maken we alle drie nog evenveel kans, al is Francs Borains wel de ploeg in vorm.

  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 330
  Registratiedatum : 2015-08-24

  Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Thu Apr 06, 2017 9:37 am

  HLN 6-4-2017

  Sofian Kheyari (RWDM) 8 weken geschorst

  Als RWDM niet beslist om in beroep te gaan, zit het seizoen erop voor centrale verdediger Sofian Kheyari, die acht weken schorsing heeft gekregen voor een discussie met de scheidsrechter een uur na de wedstrijd tegen Rebecq drie weken geleden. Twee van de acht speeldagen heeft hij reeds uitgezeten. Er resten nog drie competitiewedstrijden en mogelijk drie wedstrijden in de eindronde als RWDM de titel niet pakt.

  "De procureur eiste 6 weken, het sportcomité heeft er acht van gemaakt, wat onbegrijpelijk is", vindt RWDM-sportief manager Thierry Dailly. "De straf staat totaal niet in verhouding met het vergrijp, want in tegenstelling wat in het rapport van de scheidsrechter zou staan, heeft Kheyari de arbiter niet aangeraakt. Dat hebben zelf neutrale getuigen verklaard. Verder is het heel raar dat recidivist Somé er zes krijgt en Kheyari van de eerste keer meteen acht, terwijl hij voor de rest een blanco strafblad heeft."

  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 330
  Registratiedatum : 2015-08-24

  Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Fri Apr 07, 2017 9:41 am

  HLN 7-4-2017

  RWDM in beroep tegen schorsing van Kheyari

  Na het bestuderen van dossier, waarop het sportcomité zich gebaseerd heeft om de zware schorsing van acht weken uit te spreken voor Sofiane Kheyari, gaat RWDM (derde amateurklasse) in beroep tegen deze uitspraak.

  "De speler voelt zich serieus onrecht aangedaan, want wat in het verslag staat van de scheidsrechter weerlegt hij volledig. We hebben ook getuigen die de beweringen van de ref kunnen weerleggen omdat ze het serene gesprek tussen speler en ref hebben gehoord en gezien. We vinden dat Sofiane met twee speeldagen al voldoende gestraft is geweest", vindt sportief manager Thierry Dailly, die het wel vreemd vindt dat een scheidsrechter zich nog een uur na de wedstrijd in het stadion bevond, terwijl het gebruikelijk is dat hij na een halfuur reeds het stadion heeft verlaten.

  "Op zijn leiding tijdens de match hebben we niets te aan te merken, maar zijn verslag is totaal niet waarheidsgetrouw."

  Philippe Liard werd voor de tweede keer vader op zes april. Na een dochter beviel zijn vrouw van een zoon.

  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 330
  Registratiedatum : 2015-08-24

  Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Sat Apr 08, 2017 10:21 am


  HLN 8-4-2017

  Topper zonder kapitein Kheyari

  Tegen Leopold heeft RWDM vorige zondag dé kans laten liggen op de koppositie in de Waalse derde amateurklasse A. Tegen rechtstreeks titelconcurrent Francs Borains zijn er géén alternatieven. Niet winnen betekent geen titel, maar de loterij van de eindronde. En dat zal zonder de zwaar gestrafte Sofian Kheyari moeten gebeuren.

  De zenuwen zullen zaterdagavond serieus gespannen staan bij RWDM. Na een knappe dertig op dertig volgde een ontluisterende vier op twaalf. En door de slechte resultaten in de laatste vier matchen heeft RWDM een serieuze hypotheek gezet op de titel. Immers, Rebecq heeft met Waterloo, Doornik en Ganshoren op papier het makkelijkste programma: negen op negen is dus doenbaar. Zelfs bij een gelijkspel tegen bijvoorbeeld Doornik is er nog geen man overboord, want de concurrenten RWDM en Francs Borains spelen zaterdag tegen elkaar en minstens één van beide ploegen zal punten laten liggen. Bij een gelijkspel mogen ze in Rebecq de champagneflessen al koelen.

  RWDM wacht tegen Francs Borains een zeer zware avond, want de club uit Henegouwen pakte in zijn laatste dertien wedstrijden liefst 34 punten. Hallo. De laatste keer dat de huidige nummer drie verloor in competitieverband was op 27 november 2016 tegen... RWDM, de eerste wedstrijd van trainer Drazen Brncic. Niet twijfelen dat Francs Borains sportieve revanche zal willen nemen voor die 1-2- nederlaag.

  Anthony Cabeke out


  RWDM kan bovendien nog steeds geen beroep doen de geblesseerde Anthony Cabeke. Men probeert wel Liard klaar te stomen voor deze topper. Hij sukkelt met een gebarsten teen. Gelukkig is Maeyens weer in grootse doen. Ondanks het feit dat hij vele weken verstoken bleef van een basisplaats, toonde hij in de voorbije twee wedstrijden dat de trainer op hem kan rekenen. "Ik hoop dat het puntje op Leopold finaal zal voldoende zijn om de titel te pakken. Als we finaal een puntje te kort zullen hebben, dan zal het gelijkspel op datzelfde Leopold dubbel zo zuur smaken", verklaarde Drazen Brncic vorige week na de match. "We moeten positief blijven, de drie ploegen zijn al zeker van één prijs: de eindronde. Natuurlijk wil iedereen de titel. Die strijd mag ons echter niet verlammen. Ik hoop dat mijn jongens zich tegen Francs Borains zullen overstijgen. Dan is een zege zeker mogelijk", blijft de trainer optimistisch.

  Onze tiercé op het einde van de reguliere competitie: 1. Rebecq, 2. Francs Borains en 3. RWDM. Wellicht zal Bergen ook aan de eindronde deelnemen omdat één van de drie periodekampioenen de titel gaat pakken.


  RWDM

  Kheyari is geschorst. Cabeke is geblesseerd. Liard is twijfelachtig met zijn teen. Hij werd donderdag ook vader van een zoon.

  Kern: Santos Pravos; Rivituso, Haidara, Delsanne, Vanderhaegen; Maeyens, Liard (?); Bruylandts Ngangué, Weydisch; Surdu; Daal, Essikal, Lutula, Cissé, x.

  Nieuwsblad 8-4-2017

  ‘'Beroep tegen schorsing maakt weinig uit'’

  RWDM moet het seizoen wellicht uitdoen zonder Sofian Kheyari. De aanvoerder werd acht wedstrijden geschorst omdat hij de ref zou hebben bedreigd na de topper tegen Rebecq. ‘'Grove leugens'’, zegt Kheyari. ‘'Ik kreeg het op mijn heupen van de arbiter omdat hij zich hautain gedroeg. Toen Rebecq op voorsprong kwam, begon hij te dollen met de doelpuntenmaker. Ik hoorde hem ook aan een speler van Rebecq zeggen dat ze nog even moesten volhouden. Ik vond het mijn plicht om hem daar over aan te spreken. In een rapport schreef hij dat ik hem had bedreigd. Het bestuur gaat in beroep. Al maakt het niet veel uit. Ik heb er mij mentaal al voorbereid dat ik niet meer in actie kom.'’

  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 330
  Registratiedatum : 2015-08-24

  Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Mon Apr 10, 2017 9:43 am

  HLN 10-4-2017

  RWDM weer op titelkoers na misstap Rebecq

  Hoewel RWDM op een scoreloos gelijkspel bleef steken tegen Francs Borains is het toch opnieuw leider. Immers, Rebecq ging verrassend met 1-2 onderuit tegen het bescheiden geklasseerde Waterloo.

  RWDM - Francs Borains 0-0

  In vergelijking met de wedstrijd op Leopold een week geleden voerde trainer Brncic één wissel door. Cissé kwam in de basis in de plaats van Weydisch, die vrede moest nemen met een zitje op de bank. Cabeke en Liard keken steeds geblesseerd toe, terwijl ook de geschorste Kheyari nagelbijtend vanuit de tribune de topper moest volgen.

  RWDM begon agressief aan de wedstrijd, wat ook nodig was om het stevige Francs Borains op te vangen. De thuisploeg toonde duidelijk meer goesting om te winnen dan de bezoekers, ook al moest Francs Borains ook zegevieren om nog in aanmerking te komen voor de titel. Dat resulteerde na vijf minuten

  in een eerste opwinding, maar Ngangué kwam een stap te kort om een hoekschop van Maeyens in doel te verlengen.

  RWDM bleef het meeste balbezit hebben, maar voor de volgende kans was het wachten tot vijf minuten voor de rust toen de mee opgerukte Rivituso een voorzet van Vanderhaegen een meter naast het doel kopte. Diezelfde Rivituso werd tijdens de rust noodgedwongen vervangen wegens een knieblessure. Weydisch nam de plaats in van Brouckaert, die op zijn beurt rechtsachter werd.

  Hoog tempo

  Ook na de rust bleef de thuisploeg, aangemoedigd door de vele fans, aan een heel hoog tempo spelen. Het venijn zat bijna in de staart. Eerst moest doelman Santos Pravos tot tweemaal toe redding brengen en in de slotminuut knalde Daal op aangeven van Lutula onbegrijpelijk naast een leeg doel.

  Een dag later ging Rebecq totaal verrassend onderuit op Waterloo, waardoor RWDM weer helemaal zijn lot om de titel in handen heeft. Immers het doelsaldo, het verschil tussen gemaakte en geïncasseerde doelpunten, telt ook mee. RWDM heeft er een van +35, Rebecq van +30. Het wordt nog een spannende ontknoping. Doornik, dat nog vierde kan worden door het verlies van Bergen, kan dus nog scherprechter spelen in het titeldebat.

  RWDM: Santos Pravos; Rivituso (46 Weydisch), Delsanne, Haidara, Vanderhaegen; Maeyens, Brouckaert; Bruylandts, Ngangue, Cissé (79' Lutula); Surdu (67' Daal).

  Francs Borains: Djoujou Kamga, Valderlin, Sogbo, Lai, Chaabi (86' Itoua), Mvulubundu, El Barkaoui, Botoko, Dahmani, Mane, Vicente (62' Falzone).

  Geel: 24' Bruylandts, 42' Vanderlin.

  Publiek: 3.500

  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 330
  Registratiedatum : 2015-08-24

  Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Tue Apr 11, 2017 10:03 am

  HLN 11-4-2017

  Met dank aan voetbalgoden

  De voetbalgoden moeten RWDM gunstig gezind zijn. Hoe anders kan je verklaren dat de Brusselse volksclub na een vijf op vijftien, waaronder een nul op zes, op twee speeldagen van het einde haar lot om de titel weer helemaal in handen heeft? Als het op 23 april wint in Waterloo, kan het op de laatste speeldag in het eigen Machtensstadion de titel pakken.

  Ondanks de opbeurende prestatie van RWDM tegen de ploeg in vorm Francs Borains, was de teneur na het scoreloos gelijkspel zaterdagavond eerder gelaten. Het besef was er quasi bij iedereen dat de titel plotseling héél, héél ver weg was.

  "Toch weiger ik me al voor te bereiden op de eindronde", verklaarde trainer Drazen Brncic na de match. "Zolang we mathematisch niet veroordeeld zijn tot die eindronde, blijf ik me concentreren op de titel. En dat moet iedereen doen binnen de club: bestuur, technische staf, spelers en supporters. Mirakels bestaan in het voetbal", voegde hij er bijna tegen beter weten in aan toe.

  Dat zijn profetische woorden nog geen etmaal waarheid zijn geworden, kon niemand voor mogelijk houden. Want in het duel tussen leider Rebecq en het derdelaatstgerangschikte Waterloo werd Goliath zowaar geklopt door David. Een eerste mirakel was geschied, want daardoor heeft RWDM zijn lot om de titel weer volledig in handen.

  "Voetbal is een raar spel", weet sportief manager Thierry Dailly als geen ander. "De druk van de leider is soms heel zwaar om dragen en kan verlammend werken. Ik heb de wedstrijd van Rebecq tegen Waterloo niet gezien, maar ik heb wel doorgekregen dat Rebecq makkelijk een half dozijn doelpunten had kunnen maken, maar dat de keeper van Waterloo de match van zijn leven heeft gespeeld. Onvoorstelbaar toch dat Waterloo bij een 0-0-stand met tien man nog wel toch die verrassende zege heeft kunnen pakken. Wij gaan niet klagen, maar we zijn bij deze wel gewaarschuwd als we op 23 april naar Waterloo trekken. Omdat Waterloo gered is, kan het tegen ons vrank en vrij spelen, terwijl wij vol aan de bak moeten om die drie punten te pakken", weet Dailly.

  Niet speculeren

  Tegelijkertijd speelt Rebecq op Doornik, dat door de nederlaag van Bergen via een goed klassement nog in aanmerking komt voor de eindronde. Ideaal scenario voor RWDM zou zijn, op voorwaarde dat het zelf wint, dat die match op een gelijkspel zou eindigen, want op de slotdag krijgt RWDM Doornik op bezoek, dat dan niets meer te winnen heeft. "Speculeren heeft geen zin, we moeten twee keer winnen en liefst met zoveel mogelijk doelpunten verschil, want het doelsaldo telt mee."

  Nieuwsblad 11-4-2017

  ''Twee zeges moeten volstaan voor titel''

  Ondanks het 0-0 gelijkspel in de topper tegen Francs Borains zette RWDM een reuzenstap richting titel. Door de nederlaag van leider Rebecq staan de Brusselaars door een beter doelsaldo aan de leiding. ''Niemand had verwacht dat Rebecq zou verliezen bij Waterloo'', zegt verdediger Constant Delsanne. ''Enkele supporters waren naar Waterloo afgezakt om de match te volgen en ze hielden ons op de hoogte. Het was toch even schrikken toen de uitslag bekendraakte. Waterloo had punten nodig om zich te redden en het kon niet anders dan het spel eerlijk te spelen. In principe moeten twee zeges volstaan om de titel te pakken, want we hebben een beter doelpuntensaldo. Maar ik denk niet dat Rebecq zich nu al gewonnen zal geven en schrijf Francs Borains ook niet af.

  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 330
  Registratiedatum : 2015-08-24

  Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Sat Apr 22, 2017 9:43 am

  HLN 22-4-2017

  RWDM op twee overwinningen van de titel

  Het wordt een zeer belangrijke week voor RWDM, dat morgen de slag om Waterloo levert en een week later Doornik ontvangt om mits winst zondag de kers op de taart te zetten. "We mogen Waterloo danken voor hun exploot tegen Rebecq waardoor wij ons lot op de titel op twee speeldagen van het einde weer in eigen handen hebben", is sportief manager Thierry Dailly eerlijk.

  Wie met vuur speelt, kan zich verbranden en wie zich verbrandt, moet op de blaren zitten. Na de 5 op 15 zag het twee weken geleden naar uit dat RWDM de titel aan zijn neus zag voorbij gaan.

  "Maar dankzij Waterloo, dat twee weken geleden verrassend Rebecq klopte, staan wij weer eerste. En die plaats mogen we gewoon niet meer afgeven. Twee keer winnen volstaat voor de titel op voorwaarde dat Rebecq in zijn twee laatste matchen niet meer dan tien doelpunten gaat maken, hé", merkt sportief manager Thierry Dailly op.

  "Hoewel we veel respect hebben voor Waterloo, hebben we geen alternatief dan vol voor de drie punten te gaan. Wat Waterloo presteerde tegen Rebecq, mag niet gebeuren met ons.", waarschuwt Dailly.

  Het staat nu al als een paal boven water dat Waterloo zondag overspoeld zal worden met vele honderden supporters van Molenbeek. Naar schatting vijftienhonderd supporters worden er verwacht terwijl om veiligheidsredenen het 'stadion' slechts 1250 toeschouwers mag en kan ontvangen. Wie geen toegangsticket op voorhand heeft aangekocht, begeeft zich beter niet meer naar Waterloo.

  Op sportief vlak is er alvast goed nieuws te melden, want Cabeke én Liard zijn terug beschikbaar na hun blessures. Of trainer Drazen Brncic het risico gaat nemen om Cabeke te laten starten, is echter nog een open vraag. Want als Cabeke zou hervallen kan de rechtsachter zeker niet meedoen een week later tegen Doornik, dat kwalitatief toch over een sterker geheel beschikt dan Waterloo.

  Gisteren kwam het beroep voor van Kheyari, die acht weken schorsing had gekregen. Zijn straft blijft gehandhaafd. Als RWDM de titel pakt, zal hij volgend seizoen de drie eerste officiële wedstrijden geschorst zijn.

  Nieuwsblad 22-4-2017

  “Laatste kans om titelstrijd te beslissen”

  RWDM krijgt zondag in Waterloo een unieke kans om de titel min of meer veilig te stellen. De Brusselaars staan op kop op basis van een beter doelsaldo dan Rebecq. “We hebben geen recht meer op een misstap”, zegt trainer Drazen Brncic. “Het lot was ons twee weken geleden toen Rebecq in Waterloo ging verliezen. Dit is de derde en wellicht laatste kans om de titelstrijd in een definitieve plooi te leggen. We hebben alles in eigen handen en mijn spelers weten dat ze hun zondag de longen uit hun lijf zullen moeten lopen om de drie punten te pakken. Het zal erop aankomen om even gemotiveerd op het veld te staan als Waterloo.

  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 330
  Registratiedatum : 2015-08-24

  Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Mon Apr 24, 2017 9:44 am

  HLN 24-4-2017

  Iliess Bruylandts bevrijdt leider na moeizame wedstrijd

  Leider RWDM blijft op titelkoers op één speeldag van het einde na een moeizame 1-3-zege op Waterloo. Komende zondag voor een vol huis winnen volstaat om de champagneflessen boven te halen.

  WATERLOO RWDM 1-3

  Ondanks de knappe prestatie tegen Francs Borains twee weken geleden, voerde trainer Brncic twee wissels door. De geblesseerde Rivituso werd vervangen door Liard, terwijl Cissé zijn basisplaats moest afstaan aan Daal. Met Daal en Surdu in de ploeg waren de intenties van de Molenbeekse trainer Brncic duidelijk: aanvallen. Cabeke was hersteld van zijn blessure, maar zat - uiteindelijk heel de wedstrijd - uit voorzorg op de bank. De wedstrijd kon niet slechter beginnen voor titelpretendent RWDM, dat enerzijds na een misverstand in de Molenbeekse verdediging en anderzijds een aarzeling van doelman Santos Pravos bij dezelfde fase, al na tien minuten op achterstand

  kwam via een treffer van de opportunistische Poto. Pas halfweg de eerste periode kon RWDM de eerste keer voor echt gevaar zorgen, maar doelman Melbrancke duwde de kopbal van Ngangué in hoekschop. Iets voor het halfuur had RWDM opnieuw een goeie kans op de gelijkmaker, maar Daal, het straatje ingestuurd door Surdu, knalde van dichtbij onbegrijpelijk op doelman Melbrancke. Vijf minuten voor de rust was er een knappe reflex nodig van doelman Santos Pravos om Ferraro van de 2-0 te houden.

  Mentale boost

  Zo slecht de eerste helft was gestart voor de leider, zo goed startte de tweede periode voor de mannen van trainer Brncic. Al na twee minuten kon Bruylandts op aangeven van Daal de gelijkmaker binnen knallen, wat de ploeg een mentale boost gaf. RWDM ging steeds meer op de helft van Waterloo spelen. Omstreeks het uur knalde Brouckaert na een vrije trap de bal in de volley centimeters naast. Iets voorbij het uur werd de thuisploeg tot tien man herleid na tweede geel voor Voets. Als vijf minuten later de 1-2 tegen de netten gaat via Surdu, die magistraal werd aangespeeld door invaller Cissé, is de buit binnen voor RWDM dat tot dan veel bloed, zweet en tranen had gelaten. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd nam de pas ingevallen Lutula, op aangeven van Bruylandts, de laatste twijfels weg.

  Waterloo: Malbrancke, Nkanza, Mpati, Voets, De Cremer, Hamri, Hakiki, Poto, Virgone, Ferraro, Belly.

  RWDM: Santos Pravos; Delsanne, Haidara,

  Vanderhaegen; Maeyens, Liard; Brouckaert; Ngangue, Bruylandts; Surdu, Daal.

  Geel: Hakiki, Liard

  Rood: 63' Voets (2xgeel)

  Publiek: 1.500

  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 330
  Registratiedatum : 2015-08-24

  Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Wed Apr 26, 2017 2:49 pm

  HLN 25-4-2017

  Iliess Bruylandts (RWDM): "Nu mag die titel ons niet meer ontglippen"

  Het heeft RWDM meer bloed, zweet en tranen gekost dan dat het wellicht zelf had gedacht om de drie punten te pakken in - de slag om - Waterloo. Eind goed, al goed voor de leider in de Waalse amateurklasse A, die zich mag opmaken voor de titelmatch zondag in Molenbeek.

  Dat een wedstrijd altijd moet gespeeld worden, werd nog maar eens duidelijk in derby tussen Waterloo en RWDM of David tegen Goliath. Ook al was de thuisploeg fel verjongd omdat spelers die hebben aangegeven dat ze de club gaan verlaten, niet meer weerhouden werden. De gemiddelde leeftijd van de basisploeg van Waterloo tegen RWDM was 21,5 jaar. Bij RWDM was er duidelijk meer ervaring aanwezig met een gemiddelde van bijna 28 jaar. Toch was het bibberen tot de laatste minuut toen Jean-Paul Lutula de derde en bevrijdende treffer scoorde op aangeven van Iliess Bruylandts, die ook al voor de gelijkmaker had gezorgd.

  "Het zou een echt drama geweest zijn indien we tegen Waterloo niet de drie punten hadden gepakt", verklaarde de aalvlugge flankspeler. "Dan was niet alleen de titel in rook opgegaan, maar vooral ook de titelviering met vele duizenden supporters als we komende zondag tegen Doornik zouden kunnen winnen. Door deze zege krijgt de match van komende zondag wel een extra dimensie. Wellicht spelen we zondag voor een heel pak toeschouwers."

  "Dat ik met een doelpunt en een assist een groot aandeel heb gehad in de winst tegen Waterloo is mooi meegenomen, maar we hebben vooral als ploeg dit resultaat gehaald. In de eerste helft hebben we niet echt ons spel kunnen opleggen aan Waterloo, waar al die jonge gasten een kans kregen om zich in de kijker te voetballen. We speelden iets te krampachtig waardoor de passing niet altijd goed was. Het hobbelige en kleine terrein speelde ook niet meteen in ons voordeel. De enige manier om Waterloo op de knieën te krijgen, was hoog druk zetten en de bal snel laten circuleren zodat het fysiek ten onder zou gaan. En op die manier hebben we het ook gehaald."

  Langs de zijlijn was de ontlading heel groot, zo ook bij trainer Drazen Brncic. "Spanning hoort bij de sport, zeker als je in de top wil meedraaien. De boog staat al een heel seizoen hard gespannen. Hopelijk kent dit zware seizoen zondag een happy end, want deze club verdient het om een reeks hoger te spelen."

  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 330
  Registratiedatum : 2015-08-24

  Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Sat Apr 29, 2017 7:36 am


  HLN 29-4-2017

  "Het is stormloop voor titelmatch"

  Zondag is het D-Day voor RWDM. Niet alleen voor de club, maar vooral voor haar grote schare fans. "De vraag naar tickets is gigantisch", vertelt sportief manager Thierry Dailly. "Misschien spelen we wel voor een vol huis", droomt hij.

  Eigenlijk is het een klein wonder dat RWDM zondag in pole position ligt om de titel in de Waalse derde amateurklasse A te veroveren. Immers, concurrent Rebecq stond een hele periode tijdens het seizoen aan kop. Op een bepaald moment de voorsprong op RWDM zelfs vier punten. Na het thuisverlies tegen Rebecq zelf, hadden de titelkansen van RWDM een serieuze deuk gekregen. Het leek helemaal 'game over' te zijn toen RWDM op Leopold niet verder was gekomen dan een 2-2 gelijkspel na een wereldgoal van Nicolas Maeyens in de slotfase van de wedstrijd.

  "We hebben niet gewonnen, maar dit puntje kan misschien nog wel van goudwaarde zijn", verklaarde trainer Drazen Brncic toen. Haast profetisch woorden, want dat ene punt doet er momenteel inderdaad toe, zeker nadat Rebecq met nog twee speeldagen te gaan thuis onverwacht de boot was ingegaan tegen Waterloo. Door het puntenverlies van RWDM en Rebecq naderde Francs Borains tot op één punt van het huidige leidersduo. "Als twee honden vechten om een been, dan loopt de derde er mee heen", zegt het spreekwoord. Hopelijk voor de fans van RWDM en de club zelf komt het zo ver niet, want dat zou pas een anti-climax zijn.

  "Zondag tegen Doornik spelen we onze belangrijkste wedstrijd na de heropstart twee jaar geleden", stelt Thierry Dailly.

  "Maar de spelersgroep is er klaar voor. Na een dipje hebben we terug het juiste ritme te pakken. Zondag moeten we nog één keer alles geven. Het zal nodig zijn, want hoewel Doornik niets meer te verliezen heeft daar het reeds zeker is van deelname aan de eindronde, gaat het ons de titel zeker niet cadeau doen."

  Voorwaarde één om de titel te pakken is dus winnen, maar tegelijkertijd moet RWDM een beetje rekenen op buur Ganshoren, dat niet meer dan met zes doelpunten verschil mag verliezen bij een kleine overwinning (bijvoorbeeld 1-0 van RWDM).

  "Laat ons niet doemdenken. Zondag moeten we de klus klaren. Gelukkig kunnen we rekenen op de massale steun van de supporters. Bij het binnenhalen van de titel zal er alvast een groots volksfeest zijn. En zal de ontlading heel groot zijn", weet Dailly nu al.

  Zaterdag zullen de loketten geopend zijn van 12-14u, op de dag van de match zelf vanaf 13u. Ook in de café's New Daring, Bon Coin, Panorama, Terminus, New Stade Espérance, Brasserie Merode en Carwash Dodane in St-Pieters-Leeuw, Ninove en Edingen, die een nieuwe voorraad kregen, loopt de voorverkoop voort.


  Nieuwsblad 29-4-2017

  RWDM en Nicolas Maeyens hebben genoeg aan zege voor titel: “Zolang Rebecq geen tien goals maakt”

  RWDM maakt zich op voor een historische titelwedstrijd tegen Doornik. De Brusselaars hebben een beter doelsaldo dan concurrent Rebecq en hebben aan zege genoeg om de titel te pakken. Al moet het hopen dat Rebecq er geen doelpuntenfestival van maakt.

  Na een seizoen dat bol stond van de onverwachte plotwendingen kunnen ze bij RWDM de titel haast ruiken. Dankzij een beter doelsaldo - de Brusselaars staan vijf doelpunten voor op Rebecq - moet een driepunter in principe volstaan om de eerste plaats vast te houden. Maar RWDM moet hopen dat de buren van Ganshoren geen opendeurdag houden in Rebecq. “Zolang Rebecq er geen tien maakt tegen Ganshoren moeten wij ons geen zorgen maken”, zegt Nicolas Maeyens. “Wij moeten het wel zelf afmaken tegen Doornik want ze zullen ons geen cadeaus geven. Ze zijn al zeker van hun stek in de eindronde, maar ik heb mij laten vertellen dat ze super gemotiveerd zijn om ons een hak te zetten. Voor veel spelers van Doornik wordt de match van zondag hét hoogtepunt uit het carrière. Ze zullen wellicht nooit meer voor zoveel volk voetballen. Onze strategie om Doornik te kloppen is simpel: zo snel mogelijk scoren. Lukt dat niet, dan moeten we geduldig zijn en ons niet uit positie laten lokken.”

  De honger naar de titel is enorm bij RWDM. De trouwe aanhang verwacht zondag vuurwerk, niemand die rekening houdt met een anticlimax.

  Eerste grote succes

  Het zou voor de Brusselse volksclub het eerste grote succes zijn na de heroprichting van het legendarische stamnummer 47 nu iets meer dan twee jaar geleden. Maeyens maakte als tiener de laatste stuiptrekkingen van FC Brussels mee in tweede klasse in een ploeg met Le Postollec, Veselinovic en zijn huidige ploegmaat Lutula. “Ik kwam als 17-jarige in de kern van FC Brussels in het seizoen 2008-2009. Er kwam toen ook veel volk naar de wedstrijden kijken, maar ik heb de indruk dat het enthousiasme nu veel groter is. De mensen herkennen zich meer in RWDM dan in de fusieclub FC Brussels. Onze aanhang telt honderden fanatiekelingen die RWDM boven hun eigen familie verkiezen. Het is voor hen dat we zondag de titel moeten pakken.

  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 330
  Registratiedatum : 2015-08-24

  Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Tue May 02, 2017 10:04 am


  HLN 2-5-2017

  "RWDM lééft opnieuw!"

  Voetbalclub RWDM is zondagnamiddag kampioen geworden in de derde amateurklasse na een 4-0 overwinning tegen Doornik. Het feest in het Edmond Machtensstadion barstte al in de eerste helft los, want na amper 45 minuten stond de 4-0-eindstand op het bord. Een geëmotioneerde sportief manager Thierry Dailly werd door de bijna 7.000 supporters toegezongen en op handen gedragen. "Dit is fantastisch. Hier zijn geen woorden voor."

  Voor de wedstrijd was de stress bij de RWDM-supporters nog duidelijk te voelen, maar al in de eerste helft was duidelijk dat tegenstander Doornik de troepen van trainer Dražen Brncic geen strobreed in de weg ging leggen. "Ik heb een week stress gehad voor deze wedstrijd, maar er valt nu een last van mijn schouders", aldus Ultra-supporter Tom Ravijns. "Er zal vanavond een zeer zwaar feestje volgen. RWDM leeft terug, en dat moet gevierd worden."

  Rooskleurige toekomst

  Ook Trikke van Molenbeek, sinds 1974 supporter van RWDM, voorspelt een groot volksfeest.

  "Wat voorbij is, is voorbij. Wij kijken hier alleen naar de toekomst, en die ziet er rooskleurig uit voor RWDM. Alle Brusselaars komen terug naar het voetbal kijken en in Molenbeek is het bovendien altijd feest. Vanavond zal dat feest nog iets heftiger zijn."

  Voor Jessica Rodriguez, al tien jaar supporter van Brussels en RWDM, is het kampioenschap het mooiste moment van haar voetbalclub. "Dit heb ik nog nooit meegemaakt, dus het voelt fantastisch aan. Het is goed dat het maandag een vrije dag is, want het gaat een zware feestnacht worden."

  Jeugdwerking

  Ook minister Sven Gatz was zondag een tevreden man, maar vloog in vergelijking met de rest van het stadion veel minder in de pinten. "Ik ben al vanaf mijn jeugd supporter van Molenbeek en ik moet toegeven dat dit een prachtig moment voor de club is. We speelden mooi voetbal en staan terug op de voetbalkaart. Maar nog belangrijker is dat onze jeugdwerking volop draait. In het verleden zijn er al veel getalenteerde jeugdspelers doorgebroken, en de club moet er nu voor zorgen dat dat in de toekomst ook zal gebeuren."

  Op handen gedragen

  Onmiddellijk na het laatste fluitsignaal stormden de supporters het veld op en bouwden samen met de spelers een feestje. Sportief manager Thierry Dailly werd luid toegezongen en werd zelfs op handen gedragen. Hij hield het dan ook niet droog. "Dit is een fantastisch moment voor de club. Hier zijn gewoon geen woorden voor", stamelde hij. Na het behalen van het kampioenschap zal Molenbeek volgend jaar in de tweede amateurklasse uitkomen.

  RWDM ontketent waar volksfeest

  Slechts een kwartiertje heeft RWDM nodig gehad om de spanning uit de titelmatch te halen, want toen al leidde de Brusselaars tegen Doornik met 2-0, doelpunten van Brouckaert en Surdu. De finale 4-0-zege en bijhorende titel zijn daarna op geen enkel moment nog in gevaar gekomen. Na het laatste fluitsignaal barste een waar volksfeest los.

  Voor de titelmatch maakte Anthony Cabeke na vele weken van afwezigheid door een blessure weer zijn rentree in de basisploeg. Maeyens moest daardoor vrede nemen met een zitje in de dug-out. Was de grootste spanning na de 2-0-voorsprong in het eerste kwartier al uit de match, dan was de wedstrijd al helemaal gespeeld na een halfuur. Toen al konden de meer dan zevenduizend uitzinnige supporters het kampioenenbal op gang zingen. Doelpunten drie en vier waren stuk voor stuk pareltjes uit het boekje met telkens dezelfde acteurs. Daal was telkens de geniale aangever na een technisch nummertje en Brouckaert dé perfecte afwerker. Op slag van rust had Brouckaert een zuivere hattrick kunnen maken, maar zijn schot belandde op de paal. Na de pauze was de spektakelwaarde beduidend minder, maar daar maalden de supporters niet om. Vijf minuten voor het einde werd via de stadionomroeper aan de supporters gevraagd om het veld niet te bestormen, maar die oproep werd begrijpelijker wijs in de wind geslagen. De Molenbeekse spelers deden niet eens de moeite om snel naar binnen te lopen. Integendeel, samen met hun supporters wilden ze deze titel echt vieren.

  Sportief manager Thierry Dailly liet zijn tranen vlak na afloop de vrije loop. "Van grote ontlading", verklaarde hij. "Op dit moment hebben we twee seizoenen gewacht. Maar het is ook een zenuwslopende competitie geweest, met veel ups maar ook wel met enkele downs. We hebben soms op een rollercoaster gezeten. Zeker na de nederlagen tegen RJ Waver en Rebecq leek de titel heel ver weg. Ik ben vooral blij dat het goed is afgelopen. Na 27 jaar en 1 dag hebben we de RWDM-supporters opnieuw een titel kunnen schenken. Ik heb heel veel trouwe fans traantjes zien wegpinken van emoties. En ik kan de fans verzekeren dat dit geen eindpunt is."

  RWDM: Santos Pravos, Cabeke, Delsanne, Haidara, Vanderhaegen; Brouckaert, Liard, Bruylandts (82' Maeyens); Daal (67' Lutula), Ngangué, Surdu (72' Cissé)

  Doornik: Henneton, Vanderhaeghe, De Coninck, Ba (66' Van Wynsberghe), Pio, Dris, Breleur, Benaissi, Diakhaby, Dauchy, Glebocki

  Doelpunten: 8' Brouckaert (1-0), 13' Surdu (2-0), 23' Brouckaert (3-0), 30' Brouckaert (4-0)

  Geel: Delsanne, Liard, Henneton, Breleur

  Publiek: 7.300

  Drazen Brncic pakt eerste titel als hoofdtrainer

  Hij werd eind november 2016 als nieuwe trainer van RWDM aangesteld ter vervanging van Christian Rits. Hij kreeg van het bestuur één doel mee: kampioen worden. En dat deed hij ook, maar dat ging niet zonder slag of stoot, want vooral Rebecq maar op het einde ook Francs Borains beten fel van zich af.

  "Dit is mijn eerste titel als trainer", lachte Drazen Brncic. "Ik ben met Union ook gepromoveerd, maar dat kwam omdat een andere club zijn licentie niet had gehaald. Deze dag zal ik nooit vergeten, want we hebben als club zoveel mensen gelukkig gemaakt met deze titel. Het zijn best vijf intense maanden geweest. Er waren niet alleen de langdurige schorsingen van Somé en Kheyari, maar ook de lange onbeschikbaarheid van een aantal spilfiguren wegens zware of aanslepende blessures. We hebben vooral op mentaal vlak deze titel gewonnen. En het lijkt dat de voetbalgoden RWDM wel gunstig gezind waren, want na de nul op zes tegen RJ Waver en Rebecq hebben we gelijk gespeeld tegen Leopold en Francs Borains. Na het verlies van Rebecq tegen Waterloo hebben we onze laatste strohalm gegrepen, met het gekende resultaat. Mijn toekomst? Da is nu niet belangrijk, we zien de komende dagen en weken wel. We gaan eerst nog wat nagenieten", lacht de Kroaat. "Deze titel is ook de verdienste van de hele staf."

  Felicitaties RSCA

  Sinds de heropstart van RWDM is de koude oorlog tussen Anderlecht en RWDM voorbij. Onmiddellijk na het behalen van de titel feliciteerde paars-wit buur RWDM met het behalen van de titel. In de wandelgangen circuleert meer dan een gerucht dat er mogelijk een oefenpot komt in de komende voorbereiding tussen de twee clubs


  Nieuwsblad 2-5-2017

  Eerste titel voor RWD Molenbeek in 27 jaar

  Twee jaar na de doorstart van RWD Molenbeek pakten de Brusselaars in ware galastijl de titel in de Franstalige derde amateurklasse. De opgestapte Christian Rits legde voor de winterstop de basis, Drazen Brncic maakte de klus af met een droge 4-0 tegen Doornik.

  “Geef ons de beker en wij worden zot”, stond er te lezen op een groot spandoek dat aan de voet van de volkstribune was aangespannen. De 7.000 zotten stonden letterlijk in de nek van de spelers van RWDM te blazen en die konden niet anders dan er van bij de aftrap vol tegenaan te gaan.

  “Nie zievere... speile!” zou Raymond Goethals zeggen. Yohan Brouckaert deed het stadion na zeven minuten een eerste keer ontploffen met een strafschopdoelpunt. Voor het halfuur stond de 4-0 al op het bord.

  Daar Rebecq aan de rust slechts twee keer had gescoord, werd de champagne al lichtjes ontkurkt in het Edmond Machtensstadion. “Tijdens de week werden we helemaal gek van dat wachten. We wilden de supporters deze titel schenken. Het is voor hen dat we het gedaan hebben”, vertelt matchwinnaar Brouckaert. “Het plan was duidelijk: snel op voorsprong komen. Wij hadden wel schrik dat Rebecq een pak slaag zou verkopen aan Ganshoren, maar dat is er niet van gekomen.'

  Ontroerend

  De tweede helft had niets meer om het lijf. Het was wachten op het laatste fluitsignaal van de ref en de massale vreugde-uitbarsting na 30 speeldagen nagelbijten.

  Het was oviregens al de tweede titelviering in het Edmond Machtensstadion op rij - vorig seizoen pakte White Star Brussel er de titel in tweede klasse - maar deze smaakt zoveel zoeter.

  Voor RWDM was het de eerste titel in 27 jaar. De spontane veldbestorming na affluiten was ontroerend. “Dit is het resultaat van 2,5 jaar hard labeur”, aldus manager Thierry Dailly.

  “Ik weet nog dat ik vorig seizoen op een maand tijd snel-snel een competitieve ploeg moest samenstellen.”

  “Het maakt deze titel des te mooier. De club is zeker klaar voor een stap hogerop. Op structureel vlak zouden we zelfs meekunnen in de eerste amateurreeks, maar laten we eerst van deze titel genieten. We zijn de eerste Brusselse club na Anderlecht die een titel pakt.


  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 330
  Registratiedatum : 2015-08-24

  Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Wed May 03, 2017 9:33 am

  HLN 3-5-2017

  "Deze titel is van iedereen"

  Met drie doelpunten en een assist had Yohan Brouckaert afgelopen zondag een groot aandeel in de 4-0-zege tegen Doornik en de titel van RWDM. Maar niet alleen zondag was hij beslissend en waardevol, dat was hij heel het seizoen. Daarom is hij niet onterecht onze man van seizoen.


  De kans dat Yohan Brouckaert, die in totaal veertien keer de weg naar het doel vond, bij RWDM blijft is bijzonder groot. Zeker nu de Brusselse volksclub naar de (Waalse) tweede amateurklasse promoveert. Dat was trouwens één van zijn voorwaarden toen hij vorig seizoen in het ambitieuze toekomstplan van RWDM stapte.

  "Ik ben bijzonder blij dat we uiteindelijk die titel toch veroverd hebben", slaakte hij een diepe zucht van opluchting terwijl hij langs alle kanten aan zijn mouw werd getrokken om mee op de foto te staan van zowel jonge als vrouwelijke RWDM-fans.

  "Ik de man van het seizoen? Dat beschouw ik als een mooi compliment, maar eigenlijk kan me die titel gestolen worden. De kampioenstitel is van iedereen: alle spelers, de technisch staf, het bestuur, maar vooral van en voor de supporters. Zij hebben ons vaak door moeilijke momenten tijdens de wedstrijd getrokken. Dankzij hen hebben we wedstrijden gewonnen, die we anders misschien zouden verloren hebben. Immers, voor hun aanmoedigingen en onverdroten steun ging je gewoon een tandje bijsteken. En ja, we hebben steken laten vallen. Maar een titel kan je nu eenmaal niet bestellen, want de concurrentie van revelatie Rebecq en Francs Borains was echt niet te onderschatten. Ik zie één van die twee ploegen via de eindronde ook promoveren. Ik ben vooral heel blij voor de supporters van RWDM, want zij hebben heel lang, veel te lang moeten wachten op een nieuwe titel van hun club. Het is ongelooflijk hoe ze hier leven voor het voetbal, hoe gepassioneerd ze zijn. Ze staan op met Molenbeek en ze gaan ermee slapen. Op elke oefenwedstrijd zijn ze sterk vertegenwoordigd. Speel je op verplaatsing, afstand makt niet uit, ook dan zijn ze in de meerderheid. De fans van RWDM zijn gewoon uniek", vindt Yohan Brouckaert, die bij een verlengd verblijft hoopt dat de club nog verder mag groeien.

  In die optiek werden reeds enkele mooie transfers gedaan. Linksachter Geoffrey Cabeke, centraal verdediger Vincent Vandiepenbeeck en doelman Anthony Sadin komen de rangen zeker versterken. Wat uitgaand verkeer betreft wordt gefluisterd dat onder meer Fixelles, Moding, Weydisch, Delsanne en Maeyens de club mogen verlaten. Over Daal en Liard heerst nog onduidelijkheid.

  RWDM

  Zaterdag speelt RWDM de match der kampioenen van de Franstalige derde klasse. Tegenstander is Entente Durbuy dat de titel pakte in derde klasse B. Het betreft één wedstrijd die doorgaat in het Machtensstadion en begint om 19u30. Naar het voorbeeld van de beker wordt de recette verdeeld tussen de twee ploegen.

  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 330
  Registratiedatum : 2015-08-24

  Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Thu May 04, 2017 9:53 am

  Nieuwsblad 4-5-2017

  ''10.000 fans naar ons stadion halen''

  Het felgeplaagde Sint-Jans-Molenbeek mag op zijn beide oren slapen: RWDM wordt een blijvertje in de nationale reeksen. Het Edmond Machtensstadion is klaar om opnieuw te bruisen. Drie redenen waarom het deze keer niet verkeerd kan aflopen.

  Van bij de lancering had het project RWDM 47 een groot draagvlak en kon het op veel goodwill rekenen in de hoofdstad. Het contrast met het FC Brussels van Johan Vermeersch, dat jaren financieel aanmodderde, is gigantisch. Het management rondde dit seizoen de kaap van de vijtig sponsors en het kan uitpakken met een florerende business club. Grote bedrijven, kleine kmo's, middenstanders: iedereen wil zijn naam aan die van RWDM verbinden. De basis is stevig. In alle euforie liet manager Thierry Dailly verstaan dat de club zelfs klaar zou zijn voor de eerste amateurreeks.

  ''RWDM dat is: folklore gecombineerd met profvoetbal. En we willen onze sociale rol ook serieus nemen. Volgend seizoen zullen er rond de 900 kinderen, waarvan 200 meisjes, ingeschreven zijn op onze academie.

  Voor een gemeente als Molenbeek is dat geen verwaarloosbaar aantal.''

  Enorm supporterspotentieel

  De erfgenamen van RWDM, dat in 2002 failliet ging en definitief van de voetbalkaart verdween, volgden elkaar in sneltempo op de voorbije vijftien jaar. Geen enkele variant kon het legioen begeesteren. Vandaag maalt geen enkele supporter er om dat het nieuwe RWDM met het stamnummer 5479 van Standard Wetteren speelt, De titelmatch tegen Doornik lokte ruim 7.000 fans, op verplaatsing gingen er vaak 1000 supporters mee. In absolute cijfers doet RWDM stukken beter dan Union. In de amateurreeksen trok dit seizoen enkel Beerschot-Wilrijk meer volk dan de Molenbekenaars.

  ''Qua opkomst zitten we in de top twintig van België'', rekent Dailly snel uit. ''Gedurende vijftien jaar zaten de supporters van RWDM thuis in hun zetel te wachten en nu kunnen we hen opnieuw iets aanbieden. Maar we zitten nog niet aan ons plafond. Zou het niet mooi zijn om op een dag voor 10.000 toeschouwers te spelen?''

  Sportief plan

  Afgelopen zomer kreeg Dailly ruim de tijd om zijn kern samen te stellen en met zijn bekende overredingskracht slaagde hij erin om grote namen als Kheyari, Liard, Brouckaert, Daal en Bruylandts naar Molenbeek te lokken. Het geraamte van de ploeg staat er, nu wordt het zaak om de kern evenwichtig samen te stellen. In de coulissen wordt gewerkt aan de contractverlenging van trainer Drazen Brncic. Zijn overeenkomst loopt af op 15 mei.

  ''Ik wil dit project voortzetten en mij gedurende enkele jaren bij deze club settelen'', zegt Brncic. ''Eigenlijk kan je het werk van een trainer maar na drie jaar beoordelen, maar die tijd krijg je niet meer. Hoe mijn ploeg er volgend seizoen zal uitzien? Laten we eerst de contractbesprekingen afhandelen. Maar ik weet dat Thierry naar mij zal luisteren.''

  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 330
  Registratiedatum : 2015-08-24

  Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Mon May 08, 2017 9:56 am

  HLN 8-1-2017

  Drazen Brncic (RWDM) blijft wellicht T1

  Afgelopen zaterdag speelde RWDM een prestigeduel tegen Entente Durbuy, de ploeg die kampioen werd in de Franstalige derde amateurklasse B. De Molenbeekse club haalde het makkelijk met 3-1 cijfers. Spits Surdu moest om familiale redenen verstek geven. Omstreeks het halfuur leidde de Molenbeekse club met 2-0 na doelpunten van Daal en Cissé. Kort na de pauze kon Durbuy milderen, maar nog voor het uur voorbij was, legde Brouckaert de 3-1 eindcijfers vast.

  Met het oog op de toekomst hebben sportief manager Thierry Dailly en trainer Drazen Brncic reeds een eerste keer officieel met elkaar gesproken. Langs beide kanten is er de grote wil aanwezig om met elkaar door te gaan. Als Brncic ook volgend seizoen effectief de sportieve baas zal zijn, dan zal de Kroaat alvast zijn zegje mogen doen in het transferbeleid naar volgend seizoen toe. Het is een publiek geheim dat linksachter Geoffrey Cabeke, centraal verdediger Vincent Vandiepenbeeck en doelman Anthony Sadin reeds een akkoord hebben met RWDM.

  "Om ook volgend seizoen een competitieve ploeg te hebben, moet RWDM nog enkele gerichte versterkingen binnenhalen", stelt Brncic. "Ik wil graag meewerken aan het groeiverhaal van deze club, want hier is nog veel mogelijk. Vooral omdat de club een zeer grote aanhang heeft. Maar ik wil niet op de zaken vooruitlopen. Wat de transfers betreft, die communicatie verloopt via Thierry Dailly", stelt Brncic

  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 330
  Registratiedatum : 2015-08-24

  Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Tue May 09, 2017 9:33 am


  Nieuwsblad 9-5-2017

  Sébastien Huyghe ''Hogere reeks ligt ons beter”

  RWDM sloot het seizoen af met een eenvoudige zege tegen Durbuy in de clash tussen de twee kampioenen van de Franstalige reeksen. Het werd de afsluiter van een perfect seizoen.

  Assistent-trainer Sébastien Huyghe, die vorige zomer overkwam van Tubeke en het vak leerde bij onder andere Albert Cartier en Felice Mazzu, speelde ook een sleutelrol in het succes van RWDM.

  ''Ik heb op geen enkel moment getwijfeld over een goede afloop'', zegt Huyghe. ''Tot eind november deden we het niet slecht onder Christian Rits, maar de spelersgroep had nood aan een persoonlijkheid als die van Drazen Brncic. Hij voegde professionaliteit toe in de kleedkamer en zelfs op tactisch, technisch en conditioneel zag ik de spelers elke dag vooruitgang boeken.''

  Volgens Huyghe was speeldag 24 hét keerpunt van het seizoen. Twee speeldagen voor het einde kon RWDM de drie punten niet thuishouden tegen Francs Borains. De topper eindigde op een 0-0 gelijkspel.

  ''Een draw die aanvoelde als een nederlaag. Na affluiten zag ik spelers uitgeteld op het veld liggen. Het leek alsof we onze titelkansen hadden verspeeld. De dag erop verloor Rebecq op het veld van Waterloo en dat gaf ons een geweldige boost.”

  “Weet je wat mij nog het meest verbaasde? Dat de andere ploegen hun leven op het spel zetten om ons te kloppen. Op papier beschikten wij over de meest talentvolle spelersgroep van de reeks en de naam RWDM hitste de tegenstander nog meer op. Wij waren de te kloppen ploeg, we moest eraan. Probeer maar eens te voetballen op een klein veld als dat van Profondeville en Tamines tegen elf spelers die je willen opvreten. Daar hadden we het moeilijk mee. In de tweede amateurreeks wordt er meer gevoetbald en in principe zal ons dat meer liggen. De druk zal ook minder groot zijn aangezien we niet als topfavoriet aan het seizoen zullen beginnen. Het wordt sowieso een overgangsseizoen met een plaats in de top vijf als doel.”

  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 330
  Registratiedatum : 2015-08-24

  Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Wed May 10, 2017 9:31 am

  HLN 10-5-2017

  Volledige technische staf van RWDM blijft aan boord

  Het bestuur van RWDM, dat vorige week de titel in de derde amateurklasse behaalde, heeft beslist om met de volledige technische staf en omkadering door te gaan. Drazen Brncic blijft hoofdtrainer en zal voor een groot stuk mee mogen bepalen welke transfers er zullen gedaan worden. Naast de Kroaat blijven dus ook Sebastien Huygh (T2 en physical trainer), Thierry Berghmans (keeperstrainer), Moussa El Habchi (videoanalist) én Davy De Loecker (scouting) bij de club.

  Deze week wordt (verder) met de spelers gepraat. Naast Ngangué (Crossing Schaarbeek, verlaat ook zeker Brian Moding de club. Hij trekt naar tweedeklasser Duffel. Jean-Louis Dotremont wordt voor één seizoen uitgeleend aan Ganshoren. Over de toekomst van Nicolas Maeyens en Dyron Daal bij RWDM heerst onduidelijkheid.

  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 330
  Registratiedatum : 2015-08-24

  Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Tue May 16, 2017 9:37 am


  Nieuwsblad 16-5-2017

  Plaats voor drie profclubs in Brussel?

  Terwijl Union zijn ogen de kost geeft in Play-off 2, promoveerde RWDM naar de tweede amateurklasse. Betekent de opgang van het verrezen RWDM een bedreiging voor Union? Een kleine rondvraag laat vermoeden van niet.

  Er is een historische vete tussen Union en Daring. Deze vete dateert van de periode dat beide clubs nog in eerste klasse aan de slag waren. Union-coach Marc Grosjean lacht de vraag weg of RWDM straks Union naar de kroon steekt als tweede Brusselse club na Anderlecht.

  “RWDM is helemaal geen concurrent voor Union. Dan zou je Union ook een concurrent van Anderlecht kunnen noemen, wat uiteraard niet het geval is. De ambitie van beide clubs ligt mijlenver van elkaar verwijderd. Union wil aansluiten bij de eerste klasse A, waar RWDM op termijn misschien naar de eerste amateurklasse wil. Beide clubs beschikken over een eigen supporterslegioen. Op zondag wil ik ook wel eens gezellig aan de toog keuvelen na een match Rebecq-RWDM, maar dat kan je toch niet vergelijken met profvoetbal? We vissen helemaal niet in dezelfde vijver qua fans, sponsors en mediabelangstelling. Ik denk dat RWDM nu eerst met White Star Brussel moet afrekenen voor de status van derde Brusselse club.”

  Linksachter Geoffrey Cabeke verlaat Union en tekende vorige vrijdag een verbintenis voor twee seizoenen bij RWDM, waar hij zijn tweelingbroer Anthony treft die het voorheen tot aanvoerder schopte bij Union. De beweegreden van Cabekes transfer lijkt de stelling van Grosjean te staven. “Ik koos voor mijn carrière in het onderwijs in combinatie met amateurvoetbal. Het profcontractvoorstel van Union woog niet zwaar genoeg door om een benoeming in het onderwijs te laten schieten.”

  Dudenpark

  Lierse-coach Fred Vanderbiest verdedigde als speler de kleuren van RWDM, maar koestert als Brusselaar ook Union.

  “Het Brussels voetbal floreert. Anderlecht is op weg naar de landstitel, Union kwalificeerde zich voor Play-off 2 en ik woonde de titelmatch van RWDM bij voor 7.000 kijkers. Indien Union terugkeert naar het Dudenpark, zal dat de publieke belangstelling ook daar nieuwe impulsen geven. Zowel Union als RWDM zakten sportief diep weg, maar zijn traditieclubs die nog steeds over een trouwe achterban beschikken. Union en RWDM zijn buren, maar geen vijanden. Volgens mij is er trouwens plaats voor drie profclubs in Brussel.”

  Union-perswoordvoerder Alexandre De Meeter noemt RWDM ook geen bedreiging.

  “Play-off 2 vormt qua publieke belangstelling geen waardemeter omdat we niet over een Europese licentie beschikken, maar ik maak me sterk dat we in de eerste klasse A ook een gemiddelde van 8.000 kijkers zouden halen. Union is ontegensprekelijk de tweede club van Brussel. Dat is sportief zo, maar ook qua sponsoring en de waarde van de spelersgroep. Noem RWDM gerust een fiere derde.”

  Sponsored content

  Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Sponsored content


   Current date/time is Fri Mar 23, 2018 11:56 am