RWDM Forum

  PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Share

  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 300
  Registratiedatum : 2015-08-24

  Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Tue Nov 28, 2017 10:11 am


  Het Nieuwsblad 28-11-2017

  Zainoul Haidara “Ik kom van heel ver terug”

  Verdediger Zainoul Haidara stond tegen Kelmis pas voor de tweede keer dit seizoen aan de aftrap en scoorde op het kwartier de winning-goal. “Ik kom van heel ver terug. Eind juli voelde ik iets aan mijn knie en er bleek iets aan de hand met de meniscus. Niet veel later liet ik mij opereren en na twee weken begon ik aan mijn revalidatie. In het begin werd ik driemaal anderhalf uur per week onder handen genomen, daarna ging ik vijf keer in de week langs bij de kine. Vanaf oktober speelde ik drie matchen bij de beloften om wedstrijdritme op te doen, en sinds kort zit ik weer vast in de A-selectie. Ik voel me nu 100 procent fit en het doet deugd meteen te scoren.”

  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 300
  Registratiedatum : 2015-08-24

  Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Wed Nov 29, 2017 11:27 am

  HLN 29-11-2017

  Cherif Haidara "Genoeg kansen voor forfaitcijfers"

  Het is geen doelpuntenkermis geworden vorige zaterdag in RWDM-Kelmis (1-0), respectievelijk de nummer één en rode lantaarn in de Franstalige tweede amateurklasse. "We hebben nochtans voldoende kansen gekregen om met forfaitcijfers te winnen", stelde matchwinnaar Cherif Haidara terecht.

  Het gaat de laatste weken hard voor de centrale verdediger. Na een lange revalidatie viel hij in het slotkwartier in tegen Olympic Charleroi. Een week later stond hij op Durbuy meteen aan de aftrap en maakte de negentig minuten vol. Afgelopen zaterdag tegen rode lantaarn Kelmis stond hij weer in de basisploeg en maakte hij zijn eerste doelpunt van het seizoen. En het was meteen een belangrijke, want ze leverde de Molenbeekse club drie punten op waardoor ze aan de leiding blijft.

  "De wedstrijd had bij de rust beslecht moeten zijn, want na mijn doelpunt omstreeks het kwartier hebben we een pak kansen gekregen om de kloof uit te diepen. Ook na de rust hebben we nog mooie doelpogingen gekregen, maar de bal wilde er gewoon niet in. En ja, als het verschil slechts een doelpunt is, dan blijft het opletten geblazen tot het laatste fluitsignaal", beaamde de rijzige Haidara.

  "Op basis van de kansen en het balbezit valt op onze nipte 1-0-zege niets af te dingen. De drie punten hebben we dubbel en dik verdiend. Toegegeven, wat meer doelpunten was leuker geweest voor de supporters. Maar of je nu met 5-0 wint of met 1-0, je krijgt er in beide gevallen maar drie punten voor."

  Fris voor drieluik

  "Ik ben blij dat ik sinds een aantal weken echt mijn steentje kan bijdragen aan het succes dat de club nu te beurt valt. Toekijken vanuit de tribune was echt geen pretje. Ik heb alvast het voordeel dat ik nog fris ben. Voor de winterstop krijgen we nog drie zware wedstrijden voor de voeten. We moeten voor het maximum gaan, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want de komende tegenstanders, La Louvière-Centre, Meux en Luik, zijn niet van de poes. Ik verwacht een supergemotiveerde viceleider dat zeker sportieve revanche zal willen nemen voor de nederlaag tegen ons op de tweede speeldag."

  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 300
  Registratiedatum : 2015-08-24

  Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Sat Dec 02, 2017 9:41 am

  HLN 2-12-2017

  Drazen Brncic: "Zal afhangen van details"

  RWDM kan zich zaterdagavond tot herfstkampioen kronen in de Franstalige tweede amateurklasse. Voorwaarde is wel dat het minstens gelijk speelt op Centre-La Louvière. Maar laat de tegenstander van vanavond nu precies één van de grote titelconcurrenten zijn van Molenbeek.

  Psychologisch heeft Centre-La Louvière misschien wel een streepje voor, ook al verloor het vorige zondag die andere topper
  der titelkandidaten. Tegen Luik verloor het met 2-1. De club met als thuishaven 'Tivoli', wipte in de vijfde ronde van de Belgische beker immers RWDM na het nemen van de strafschoppen.

  "De wedstrijd van zaterdagavond kan je niet vergelijken met die bekerwedstrijd in augustus", vindt trainer Drazen Brncic. "In die bewuste cupmatch waren onder meer Geoffrey Cabeke en Liard, toch twee van onze sterkhouders, afwezig wegens lichte blessures. Maar voor hetzelfde geld hadden we die match ook kunnen winnen, want we waren kort voor het einde zelfs 1-0 voorgekomen. Details hebben toen beslist over winst en verlies. Ik verwacht vanavond niet anders."

  Na de 0-1-nederlaag tegen Olympic Charleroi tankte RWDM met een zes op zes opnieuw het nodige vertrouwen. "Of het nu 1-0 is of 10-0, in beide gevallen krijg je drie punten. En daar was en
  is het ons om te doen. Binnen enkele weken zal blijken hoe waardevol deze zege is geweest. Vorig seizoen hadden we zo'n wedstrijden misschien verloren."

  Net zoals op Durbuy posteerde de Molenbeekse trainer ook tegen Kelmis Yohan Brouckaert op de rechtsback positie. "Deels uit noodzaak, want Anthony Cabeke was geblesseerd of nog niet voldoende hersteld om een volledige wedstrijd te spelen. Bovendien verdiende Ba extra speelminuten voor zijn harde werk. Hoe en met wie ik Centre wil bestrijden, laat ik nog even in het midden. Wat ik wel weet, is dat ons een hete avond te wachten staat. Als Centre voor de titel wil blijven meestrijden, dan moet het vol voor de drie punten gaan. Winnen op Tivolo zou mooi zijn, maar een gelijkspel is geen drama zijn, want dan blijven we gewoon op kop, al is de kans dan wel groot dat we Luik naast ons moeten dulden."

  Nieuwsblad 2-12-2017

  “La Louvière is een van de vier overgebleven titelkandidaten”

  RWDM heeft tegen La Louvière iets goed te maken na de bekeruitschakeling eind augustus. “Eigenlijk heeft La Louvière ons toen een goede dienst bewezen door ons uit de beker te wippen”, aldus trainer Drazen Brncic. “We kampten toen met veel blessures en dankzij de uitschakeling hebben we geen verdere averij opgelopen. Kijk hoe het met La Louvière is gelopen: een paar dagen na hun bekermatch tegen Sporting Charleroi verloren ze tegen Walhain. Voor de supporters en het bestuur was het jammer om een affiche tegen Sporting Charleroi mis te lopen, maar op dat moment maakten we tegen hen geen kans.”

  Niet mikken op een punt

  Ondanks een comfortabele voorsprong van zes punten op La Louvière wil Brncic niet speculeren op een gelijkspel. “Ik ben niet van plan om te mikken op een puntje. Dat ligt niet in onze aard. Dat soort matchen is sowieso gemakkelijker dan tegen pakweg Durbuy. Mijn spelers zullen geconcentreerd zijn en ik moet ze niet prikkelen. Al besef ik dat La Louvière best een goede ploeg is. Ze hebben alles in huis om op het einde van het seizoen op de eerste plaats te eindigen. Met alle respect voor de andere teams, maar voor mij blijven er vier teams over voor de titel: behalve wij zijn dat Luik, La Louvière en Olympic Charleroi.''

  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 300
  Registratiedatum : 2015-08-24

  Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Mon Dec 04, 2017 9:19 am


  HLN 4-12-2017

  Normaal voetballen niet meer mogelijk door steeds fellere mist

  De topper tussen La Louvière-Centre en RWDM werd na veertig minuten bij een 0-0-tussenstand stilgelegd door de scheidsrechter. "Door de steeds fellere mist was de zichtbaarheid te klein geworden, waardoor normaal voetballen niet mogelijk was", luidde de verklaring na de beslissing.

  "Waarom liet de scheidsrechter de match beginnen?", was de vraag die iedereen zich stelde. Terecht, want ook bij het aanvangsuur was de mist heel fel. In die mate zelfs dan je vanop de tribune geen bal zag door de mist. Heel veel fans (en journalisten) gebruikten hun smartphone om in te zoomen en alzo nog iets te kunnen zien. Iets voorbij het halfuur was de maat vol bij de meegereisde RWDM-fans. Die konden het spel alleen volgen tot wat er voor het doel van RWDM gebeurde, maar eens de bal uit de grote rechthoek was, zagen ze gewoon niets. Zij riepen massaal "rembourser". Niet onterecht eisten ze hun geld terug.

  Afgelasten

  "Deze topper had nooit mogen beginnen", verklaarde RWDM-trainer Drazen Brncic. "Maar we hebben bij de scheidsrechter niet aangedrongen om de match te af te gelasten, want we wilden zijn beslissing niet beïnvloeden. Vanuit de dug-out kon ik nauwelijks zien wat er voor het doel gebeurde. Ik weet wel dat we in de gespeelde periode de betere ploeg waren en twee goede kansen hebben gekregen om op voorsprong te komen. Stel dat het 0-1 had geweest, dan was een stopzetting na veertig minuten veel moeilijker geweest of veel moeilijker te aanvaarden. Bij een 0-0 lijkt het me het beste dat deze match gewoon opnieuw gespeeld wordt. De match Meux-Luik was zelfs al om half acht uitgesteld. Dat had men ook hier moeten doen."

  Supporters

  Voorzitter Thierry Dailly ging een stapje verder. "Uit respect voor de supporters had de match niet mogen starten. Als bestuur zitten we op de betere plaatsen in de tribune en wij konden zelfs niets zien. Indien we gescoord hadden, dan hadden we het niet eens gezien. Onze supporters zijn twee keer de dupe, ze moesten een duur combi-ticket kopen en hebben uiteindelijk niets gezien. Ik juich het echter toe dat de ref de match toch finaal heeft stopgezet, want voetbal is er in de eerste plaats voor de supporters", klinkt het.

  RWDM-speler Liard had volgende reactie. "Op het veld kon je maximaal vijftien à twintig meter ver kijken. Ik denk dat dit niet goed is voor de kwaliteit van het spel. Dus stopzetten was een logische keuze."


  De match wordt wellicht herspeeld/ingehaald in het (vrije) weekend van 27 en 28 januari 2018.

  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 300
  Registratiedatum : 2015-08-24

  Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Tue Dec 05, 2017 10:17 am

  HLN 5-12-2017

  RWDM

  De competitiewedstrijd in de Franstalige tweede amateurklasse tussen La Louvière-Centre en RWDM, die vorige zaterdag bij een 0-0-tussenstand na 40 minuten werd stilgelegd omwille van te felle mist, zal herspeeld worden op zaterdag zes januari 2017 om 20 uur. Die avond wordt ook Meux-Luik ingehaald

  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 300
  Registratiedatum : 2015-08-24

  Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Sat Dec 09, 2017 8:57 am

  HLN 9-12-2017

  Vincent Vandiepenbeeck (RWDM): "Geen verstoppertje meer spelen"

  De supporters van RWDM hebben Vincent Vandiepenbeeck dit seizoen nog maar alleen aan het werk gezien in de beker. Vlak voor de competitiestart blesseerde de verdediger zich aan de knie. Diagnose: meniscus afgescheurd met een operatie tot gevolg.

  Intussen is de operatie ruim drie maanden achter de rug. Vandiepenbeeck kijkt hoopvol naar de toekomst. "Een tweetal weken geleden ben ik gestart met de trainingen. Individueel. Mijn trainingsarbeid bestaat voornamelijk uit lopen. Intussen kan ik al 45 minuten doen. Ik maak elke training progressie en dat stemt me optimistisch voor de toekomst."

  "De reden dat het zolang heeft geduurd alvorens ik met de training mocht herbeginnen, is omdat de meniscus moest gehecht worden. Op de lange termijn is dit beter dan het stukje kraakbeen dat loshing weg te snijden. In de loop van januari wil ik topfit zijn, waardoor ik weer beschikbaar ben voor de ploeg. Natuurlijk zal ik mijn selectie moeten afdwingen en het is de trainer die zal beslissen wanneer ik zal spelen. Ik weet nu al dat de strijd om een basisplaats hard zal zijn, want de ploeg draait goed en dan heeft de coach in principe geen redenen om te wisselen. Fysiek en mentaal zal ik fris zitten."

  Vandiepenbeeck volgt vanzelfsprekend de ploeg op de voet. "Het lijkt me niet meer dan logisch dat ik elke wedstrijd bijwoon. En ja, als je halfweg de competitie steeds bovenaan staat, dan moet je de ambitie hebben om daar ook op het einde van het seizoen te willen staan. We kunnen geen verstoppertje meer spelen. Ik denk dat een viertal ploegen zal bikkelen voor de hoofdprijs. Naast RWDM zullen dat ook Luik, La Louvière-Centre en Charleroi zijn. Het zal een spannende strijd worden."

  Vincent Vandiepenbeeck had niet gedacht dat RWDM zo'n parcours zou afgelegd hebben. "De ambities voor het seizoen waren een stek behalen in de top vijf. Een realistische doelstelling toen, want RWDM was een nieuwkomer in de reeks. En met ambitieuze clubs zoals Luik, La Louvière en Olympic Charleroi in dezelfde reeks, ben je beter bescheiden. Onze ploeg mag ook gezien worden. Er zit een goede mix in van ervaren spelers en jonge talenten. De mentaliteit en de supporters doen de rest."

  Nieuwsblad 9-12-2017

  RWDM

  Drazen Brncic neemt dezelfde vijftien spelers mee als vorig weekend in La Louvière. Vincent Vandiepenbeeck staat voor op schema in zijn revalidatie, maar hij zal pas na de winterstop aansluiten bij de groep. Richard, Laurent, Petitpretz en Jonckheere speelden vrijdagavond met de beloften. De inhaalmatch in en tegen La Louvière en RWDM wordt wellicht op zaterdag 27 januari gespeeld.

  Selectie: Ba, Brouckaert, Bova, Cissé, Cabeke G., Cabeke A., Damblon, Haidara, Liard, Mabika, Mbuba, Ngangue, Petitpretz, Rivituso, Sadin, Timmermans.

  Santos Pravos “Vanop de tribune beleef je match anders”

  Tweede doelman Miguel Santos Pravos beleefde nog niet al te veel plezier aan het sterke seizoenbegin van RWDM. “Aangezien de trainer liever een vierde veldspeler op de bank zet dan een keeper, val ik telkens naast de selectie”, zegt Santos Pravos.

  “Ik warm mee op en, terwijl de andere spelers zich klaarmaken, neem ik een douche. Tegen dat ik mijn plaats heb ingenomen in de tribune is de match al enkele minuten bezig. Van op de tribune beleef je de match op een andere manier dan op de bank, maar ik probeer mij zo goed mogelijk in te leven in de match. Ik kan het standpunt van de trainer begrijpen en hopelijk komen we dit seizoen niet in de situatie dat onze eerst doelman uitvalt.”

  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 300
  Registratiedatum : 2015-08-24

  Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Mon Dec 11, 2017 9:35 am

  HLN 11-12-2017

  Yohan Brouckaert schiet RWDM naar twaalfde overwinning

  Op het veld van Meux heeft RWDM gedaan wat het moest doen om de concurrentie op afstand te houden. De jongens van trainer Brncic boekten een 2-4-zege met onder meer twee doelpunten van Yohan Brouckaert.

  Het is meteen de twaalfde overwinning van het seizoen voor de leider in de Franstalige tweede amateurklasse. Op Meux gaf coach Brncic het vertrouwen aan de zelfde basiself die vorige week op La Louvière-Centre aan de aftrap kwam.

  Ook de namen van de vier wisselspelers waren ongewijzigd.

  Leider Molenbeek wilde in de aanloop naar de topper tegen Luik koste wat het kost de drie punten pakken om zonder extra druk naar die confrontatie toe te leven. Ondanks dat RWDM het meeste balbezit had, moest het wachten tot op het halfuur om de scoren. Daar zorgde Yohan Brouckaert op aangeven van Geoffrey Cabeke voor: de 0-1 was ook de ruststand.

  Topper volgende week

  Na de pauze kregen de talrijk meegereisde Molenbeekse fans meer spektakel en doelpunten te zien. Al na vijf minuten verdubbelde Cissé de score.

  Maar niet veel later bracht Pacquet met de aansluitingstreffer weer 'spanning' in de wedstrijd. Enige vorm van nervositeit heerste in het spel van RWDM, dat vijf minuten voor tijd via een penalty van Brouckaert de zege toch veilig kon stellen. Invaller Damblon zorgde nog voor de 1-4, maar thuisspeler Smal had het laatste woord in de toegevoegde tijd: 2-4. Door de afgelasting van Luik-Lessines heeft Luik al twee weken geen competitieritme in de benen. Komende zaterdag is het de topper tussen RWDM en Luik. Voor die topper is de voorverkoop volop aan de gang. Verwacht wordt dat vijfduizend supporters deze match zullen bijwonen.

  Meux: Paulus, Boreux, Francois, Palate (84' Baudoin), Paquet (54' Katalay), Villan, Azzouzi, Joannes, Deameschal (77' Otte), Smal.

  RWDM: Sadin, A. Cabeke, Haidara, Timmermans, G. Cabeke; Brouckaert (88' Ba), Mabika, Liard (86' Ngangué), Bova; Cissé, Mbuba (78' Damblon)

  Doelpunten: 30' Brouckaert (0-1), 50' Cissé (0-2), 54' Pacquet (1-2), 84' Brouckaert (1-3, pen.), 89' Damblon (1-4), 92' Smal (2-4)

  Geel: Azzouzi, Cissé, Otte

  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 300
  Registratiedatum : 2015-08-24

  Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Tue Dec 12, 2017 9:16 am

  Nieuwsblad 12-12-2017

  Damblon “Ondanks goal geen makkelijke invalbeurt”

  Lucas Damblon ontpopte zich tegen Meux weer tot supersub: hij viel een kwartier voor tijd in en maakte de geruststellende 2-4. “Ik maakte mijn vijfde doelpunt in pakweg 400 minuten. Ik mag dus niet klagen over mijn persoonlijke statistieken”, zegt Damblon.

  “Ondanks mijn doelpunt was het zeker geen gemakkelijke invalbeurt. Meux deed er alles aan om op gelijke hoogte te komen. Ik had het voordeel helemaal fris te zitten, terwijl mijn rechtstreekse tegenstanders er al driekwart van een match hadden opzitten. Ik hoop meer speelminuten te krijgen. Mijn goals compenseren in zekere zin het feit dat ik het moet doen met korte invalbeurten. Anders had ik mij helemaal overbodig gevoeld.”

  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 300
  Registratiedatum : 2015-08-24

  Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Thu Dec 14, 2017 9:43 am

  HLN 13-12-2017

  "Klaar voor schok tegen Luik"

  Het is geen gezondheidswandeling geworden op het veld van Meux. RWDM moest tot in de slotfase knokken voor de drie punten, ook al waren die zeker niet gestolen. Pas vijf minuten voor tijd kon Brouckaert met zijn tweede van de avond voor de bevrijding zorgen, waardoor RWDM zonder extra druk kan toeleven naar de topper tegen FC Luik.

  Zaterdag op Meux ging het lang niet zo makkelijk dan in de heenwedstrijd thuis toen met 5-0 werd gewonnen. Toch kon (alweer) Yohan Brouckaert zijn ploeg over de streep trekken. "Ik durf zonder blikken of blozen zeggen dat we de drie punten niet hebben gestolen.Toegegeven, het is moeilijker gegaan dan we hadden verwacht. Meux heeft het ons niet gemakkelijk gemaakt en zorgde voor serieus weerwerk. De voetbalomstandigheden waren wel niet ideaal, maar dat geldt voor beide ploegen natuurlijk", weet Brouckaert. "De wind en de koude hadden niet bepaald een gunstige invloed op het spel, dat bij ons minder was dan onze supporters gewoon zijn. Ik vergelijk de match zaterdag een beetje met deze op Comblain. Met dat verschil dat we dit keer geen punten hebben laten liggen. We hebben dus geleerd uit onze fouten."

  Na de 1-3 werden achtereenvolgens Brouckaert en Liard in korte tijd naar de kant gehaald. "Ik denk niet dat het zozeer te maken had met een applausvervanging", lacht Brouckaert, die nochtans twee keer had gescoord. "Eerder om te vermijden dat Philip en ik in de slotminuten alsnog een gele kaart zouden pakken, waardoor we de topper van komende zaterdag tegen Luik zouden moeten missen wegens schorsing. Voor die topmatch is er trouwens niemand geschorst."

  Door twee opeenvolgende afgelastingen is het van 26 november geleden dat Luik nog eens een wedstrijd met inzet heeft gespeeld. "Ik zou niet meteen durven zeggen dat dit een nadeel is voor Luik. De goesting bij onze komende tegenstander zal des te groter zijn en Luik zal ook iets meer uitgerust zijn. In ons voordeel zou kunnen en moeten spelen dat we meer matchritme in de benen hebben. We zijn klaar voor de schok."

  RWDM: voorverkoop voor topper tegen Luik

  Omdat de vraag naar tickets voor de topper tussen RWDM en Luik, de nummers één en twee in de ranglijst van de Franstalige tweede amateurklasse, groot is, last RWDM extra momenten in om tickets in voorverkoop aan te schaffen. Zo zijn de loketten van dinsdag to zaterdag alle dagen open van 10 tot 12 uur. Op woensdag is er een extra aankoopmoment tussen 16 en 19 uur. Vrijdagavond kunnen er nog tickets aangekocht worden in voorverkoop tussen 17 en 20 uur. Luik vroeg, kreeg en verkocht intussen 500 tickets. De club verwacht een opkomst van 5000 fans.
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 300
  Registratiedatum : 2015-08-24

  Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Fri Dec 15, 2017 9:22 am

  HLN 15-12-2017

  Thierry Dailly "We willen de kloof nu verder uitdiepen"

  RWDM versus FC Luik, dat is de schok in de Franstalige tweede amateurklasse waar iedereen al weken naar uitkijkt. Omdat het pas de tweede wedstrijd van de terugronde is, is deze clash echter nog niet beslissend. Maar wie gaat RWDM van de titel houden als de Brusselse club zaterdagavond aan het langste eind trekt?

  Voorzitter Thierry Dailly, die afgelopen week enkele dagen in de Spaanse hoofdstad Madrid vertoefde, rekent op en verwacht een grote publieke opkomst.

  "Het is tot dusver de match van het seizoen, want nummer één en twee nemen het tegen elkaar op. De druk ligt bij FC Luik, want de club uit de Vurige Stede mag absoluut niet verliezen tegen ons als ze haar kansen op de titel wil gaaf houden. Wij hoeven niet te winnen, met een draw houden we onze titelconcurrent immers op dezelfde afstand als nu. Maar het spreekt voor zich dat we de kloof willen uitdiepen. Maar ik ga nu niet beginnen rekenen en tellen in geval dit of dat gebeurt. We zien zaterdagavond wel waar we dan staan", blijft de Molenbeekse voorzitter met beide voetjes op de grond.

  "Of dit niet de match van het jaar is? Toch niet, dat was voor mijn de thuiswedstrijd op de laatste speeldag van het vorig seizoen, toen we voor vijfduizend uitzinnige fans de titel hebben gepakt na een overtuigende 4-0 zege tegen Doornik. Daardoor spelen we nu een reeks hoger en staan we weer een stapje dichter bij onze ultieme doelstelling", lacht Thierry Dailly. "Door de felle regen de voorbije dagen is de sneeuw verdwenen, maar de kans is groot dat het veld er zwaar zal bijliggen. Ik verwacht dus een ware veldslag."

  Voor Luik is het sinds 26 november geleden dat het nog in actie kwam. Dat is dus drie weken. "We zullen zien of dit in ons voordeel zal spelen. Het klopt dat Luik daardoor wat minder matchritme in de benen heeft, langs de andere kant is onze tegenstander meer uitgerust en zal de honger bijzonder groot zijn om nog eens alles te geven in deze topwedstrijd."

  Na zaterdag wordt er nog een week getraind, waarna de spelers negen dagen vrijaf krijgen. Het is niet duidelijk of RWDM tijdens de wintermercato nieuwe spelers gaat aantrekken. "Als er spelers zouden vertrekken omdat ze te weinig aan de bak komen, dan zullen we zien of we een vervanger nodig hebben, maar ik heb nog geen signalen opgevangen van spelers die willen vertrekken."

  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 300
  Registratiedatum : 2015-08-24

  Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Sat Dec 16, 2017 9:23 am

  Nieuwsblad 16-12-2017

  Drazen Brncic “Beginnen met mentaal voordeel aan de match”

  RWDM kijkt vanavond eerste achtervolger Luik in de ogen en kan bij winst de kloof uitdiepen tot acht punten. Het wordt dus een topper onder hoogspanning.

  “Het wordt een soort zespuntenmatch”, zegt trainer Drazen Brncic.

  “We kunnen een uitstekende zaak doen: drie punten pakken en een rechtstreekse concurrent nog meer op afstand houden. Eigenlijk beginnen we de wedstrijd met een mentaal voordeel aangezien we thuis spelen en een mooie voorsprong hebben. De spelers hebben dus geen reden om met stress aan de aftrap te staan. Integendeel. Ik kan mij inbeelden dat ze bij het betreden van het veld kippenvel zullen hebben. Dat moeten ze omzetten in positieve energie. Mij hoor je echter niet zeggen dat de competitie al gespeeld is als we winnen. La Louvière volgt op korte afstand en je hebt ook nog Olympic Charleroi. Ik denk dat we met drie ploegen naar de eindmeet zullen trekken. Maar als wij ons beste niveau halen, moeten we van niemand schrik hebben.''

  Brncic won op de eerste speeldag met 2-3 in Luik, maar sindsdien legden les Sang et Marine een bijna perfect parcours af.

  “We wisten van bij de start van het seizoen dat Luik zich als titelfavoriet zou profileren. Dat kan ook niet anders aangezien ze de voorbije twee seizoenen naast de promotie grepen. Dat het telkens niet lukte, bewijst hoe moeilijk het is om van het amateurvoetbal door te groeien naar het profniveau.”

  Voor de topper tegen FC Luik is iedereen, op Vandiepenbeeck na, beschikbaar.

  Kern: Sadin; A. Cabeke, Haidara, Timmermans, G. Cabeke; Brouckaert, Mabika, Liard, Bova; Cissé, Mbuba. Damblon, Ba, Ngangué, Rivituso, Jonckheere.

  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 300
  Registratiedatum : 2015-08-24

  Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman Today at 9:13 am

  HLN 18-12-2017

  RWDM maakt brandhout van FC Luik: Anthony Cabeke zet feest in gang

  RWDM gaat de winsterstop in met acht punten voorsprong op het duo Luik en La Louvière-Centre nadat het zelf met overtuigende 4-0-cijfers kon winnen van Luik en La Louvière niet verder kwam dan een 1-1-gelijkspel.

  Geen wijzigingen in de basisploeg van RWDM, die ook vorige week startte op Meux (2-4- zege). Wel veel schoon volk tussen de bijna vijfduizend toeschouwers voor deze topaffiche (zie ook pagina 19). Onder meer wielerlegende Eddy Merckx, Anderlechtmanager Herman van Holsbeeck en Paul Van Himst volgden de topper in de Franstalige amateurklasse vanop de eerste rij.

  De wedstrijd kon niet beter beginnen voor leider Molenbeek. Een voorzetschot van Anthony Cabeke draaide aan de tweede paal net onder de kruising mooi binnen: 1-0 en het stadion in vuur en vlam. Kort daarna moest de match enkele minuten stilgelegd worden omdat verschillende vuurpijlen vanuit het Luikse supportersvak op het veld terechtkwamen.

  Vuurpijlen

  Pas omstreeks het halfuur noteerden we een eerste Luiks schot naar doel, maar keeper Sadin plukte simpel de bal. Op een scherpe counter werd het bij het ingaan van het derde kwartier 2-0 na een voorzet van op links van Cissé, die door Mbuba werd binnengekopt. En nog geen handvol minuten later werd het zelfs 3-0 na een voorzet van Geoffrey Cabeke die door Anthony Cabeke - nadat Cissé naast de bal had getrapt - in het dak van het doel werd geknald. Een minuut daarna werd de match vijftien minuten stilgelegd wegens wangedrag van de Luikse fans die bleven vuurpijlen schieten op het veld. Nog voor de rust moest Luik de kelk tot op de bodem ledigen nadat Bova op de counter nummer vier van de avond had binnengeschoten.

  De tweede helft bracht begrijpelijk minder spektakel daar RWDM zich beperkte tot controlevoetbal. Mbuba en Bova konden nog dreigen, maar de kanonnen stonden minder precies afgericht. Een kwartier voor tijd kreeg Luik op de tegenaanval nog de beste kans om tegen te scoren, maar ondanks de numerieke meerderheid (vier tegen drie, red.) ging de mogelijkheid verloren. Na het laatste fluitsignaal barstte een heus feestje los.

  RWDM: Sadin, A. Cabeke, Haidara, Timmermans, G. Cabeke; Brouckeert , Mabika, Liard, Bova, Cissé, Mbuba.

  FC Luik: Matthys, Diaz, Vandebon, Jiyar, Lamort, Dethier, Electeur, Kenne, Massa, Zzahri, D'Ostillio.

  Doelpunten: 3' A. Cabeke (1-0), 32' Mbuba (2-0), 36' A. Cabeke (3-0), 44' Bova (4-0).

  Geel: D'Ostillo, Vandebon, Mabika, Electeur.

  Toeschouwers: 5.000

  RWDM-fans eren Goethals met tifo

  De harde supporterskern van RWDM eerde zaterdagavond Raymond Goethals met een opvallende tifo voor de topper in de tweede amateurklasse tegen FC Luik, die met 4-0-cijfers werd gewonnen. De bezoekende fans hadden het duidelijk niet zo begrepen op 'Nie zievere, speile'. Ze gooiden verschillende vuurpijlen op en rond het terrein, waardoor de match meerdere minuten moest stilgelegd worden. Een steward tracht zo'n projectiel dat in de tribune terecht kwam, te doven met zijn voet.

  Nieuwsblad 18-12-2017

  Anthony Cabeke: “Getoond waarom wij de leider zijn”

  De spanning was zaterdag te snijden in het Edmond Machtensstadion. RWD Molenbeek wilde minstens zijn voorsprong van vijf punten behouden en Luik, dat een match minder speelde, wilde uiteraard dichterbij kruipen.

  Na nog geen drie minuten spelen was de topper al gespeeld na een lucky goal van aanvoerder Anthony Cabeke. “Dat snelle doelpunt heeft ons bevrijd”, bekent Anthony Cabeke. “Daarna waren we dominant en speelden we tegelijk goed georganiseerd. Ik denk dat we tot op de letter hebben uitgevoerd wat de trainer ons gevraagd had.”

  Na goed een halfuur stond het al 3-0 en was er van een clash tussen de beste twee ploegen van de reeks al lang geen sprake meer. RWDM deed aan de bal wat het wilde en doelman Anthony Sadin stond in zijn eigen zestienmeter te verkleuren van de kou.

  De massaal meegereisde supporters van Luik konden het niet meer aanzien: ze vernielden de stoeltjes en gooiden een paar rookbommetjes op het veld, het sein voor de scheidsrechter om de match een kwartier stil te leggen.

  De donderpreek van Luik-trainer Dante Brogno bracht niets op, want op slag van rust maakte Bova er nog 4-0 van. Het werd dus een complete afgang voor Luik, dat voor het derde seizoen op rij met uitgesproken titelambities startte.

  Voor het Brusselse supporterslegioen was het genieten. “We hadden dit seizoen nog geen topper gewonnen thuis. We wilden dus aan de spelers van Luik tonen dat ze in Molenbeek waren en niet bij hen thuis”, aldus Cabeke. “We toonden duidelijk waarom wij aan de leiding staan. Dankzij onze overwinning en het puntenverlies van La Louvière doen we een perfecte zaak.

  Sponsored content

  Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Sponsored content


   Current date/time is Mon Dec 18, 2017 3:36 pm