RWDM Forum

  PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Share

  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 330
  Registratiedatum : 2015-08-24

  Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Fri Feb 16, 2018 10:05 am

  HLN 16-2-2018

  Sindou Cissé "Ik heb het hier uitstekend naar mijn zin"

  Het bestuur van RWDM, met voorzitter Thierry Dailly op kop, is reeds volop bezig met de sportieve uitbouw van de ploeg voor volgend seizoen. Tenzij er een serieuze aardbeving zou plaatsvinden, speelt de club uit Molenbeek dan in de hoogste amateurreeks.

  De meeste spelers die vorig seizoen werden aangetrokken, hebben nog een doorlopend contract: Timmermans, Sadin, Geoffrey Cabeke, Vincent Vandiepenbeeck, Mbuba en Bova om de belangrijkste te noemen. De club en de technische staf hebben ook veel vertrouwen in Sindou Cissé. Precies daarom kreeg de offensieve middenvelder recent een nieuw, verbeterd contract van één seizoen plus één jaar met optie.

  "Ik ben enorm opgetogen dat deze warme club met mij verder wil. De onderhandelingen over een nieuw contract zijn correct verlopen. Of ik dan geen aanbiedingen van andere clubs heb gekregen? Dat is nu niet meer aan de orde. Aan het einde van dit seizoen zal ik drie seizoenen bij RWDM zijn. Ik heb in die periode al veel spelers zien komen en gaan, maar sinds dit seizoen is er duidelijk veel meer stabiliteit in de ploeg. Ikzelf ben lang nog niet uitgekeken op deze club. Integendeel, ik voel me hier goed en heb het uitstekend naar mijn zin. De supporters draag ik in mijn hart, want ondanks mindere periodes die ik heb gekend sinds ik hier ben aangekomen, scanderen ze vaak mijn naam."

  Impact van coach Brncic

  Sindou Cissé heeft naar eigen zeggen veel progressie gemaakt dit seizoen. "Op het veld staan met goeie of betere spelers gaat je niveau zeker naar omhoog krikken. Je gaat ook sneller luisteren naar jongens die op een hoger niveau hebben gevoetbald. Maar het is toch vooral trainer Drazen Brncic die van mij een betere en completere voetballer heeft gemaakt. Techniek en snelheid had ik, maar hij heeft me doen inzien dat mijn rendement voor de ploeg niet altijd voldoende was. Hij verweet me vooral dat ik de bal veel te lang aan mijn voet hield terwijl er veel andere oplossingen waren. Die raad heb ik opgevolgd."

  "Ik was vorige zondag heel blij dat ik na enkele weken bankzitter te zijn geweest, opnieuw in de basis stond. Zondag tegen Solières Sport hoop ik opnieuw aan de aftrap te verschijnen, maar als dat niet zo is, zal ik sowieso de keuze van de coach respecteren."

  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 330
  Registratiedatum : 2015-08-24

  Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Mon Feb 19, 2018 9:53 am

  HLN 19-2-2018

  Titel komt steeds dichterbij

  RWDM heeft gedaan wat het moest doen om op titelkoers te blijven. Thuis tegen Solières pakte het zijn tiende zege op rij. Met zijn twee doelpunten had Mbuba een groot aandeel in de negentiende seizoenszege

  In vergelijking met de wedstrijd op Hamoir vorige week moest trainer Drazen Brncic zijn basisploeg noodgedwongen wijzigen op één plaats. De geschorste Mabika werd vervangen door Liard. De leider in de tweede amateurklasse C begon gretig aan de partij. Ondanks een dubbele afweergordel bij de bezoekende ploeg kon Bova al vroeg in de match na een knappe collectieve actie de bal op de buitenkant van de verste paal knallen. Nog voor het eerste kwartier verstreken was, leidde RWDM toch met 1-0 na een omgezette strafschop van Brouckaert, nadat Mbuba door Thiaw was neergehaald in de grote rechthoek.

  De vrijstaande Mbuba kon bij het ingaan van het derde kwartier de thuisploeg op 2-0 brengen nadat een schot van Bova ongewild werd gedevieerd door de ingevallen Damblon. In het zicht van de rust kon Ngangué zwaar uithalen, maar de bal zoefde centimeters over de dwarsligger.
  Kort na de rust ontsnapte Solières aan de 3-0 toen een kopbal van Mbuba na een hoekschop op de dwarsligger uiteenspatte. Halfweg de tweede periode 'vergaten' zowel Bova als Mbuba een voorzet van Damblon in doel te verlengen.

  Een kwartier voor tijd werd het zowaar 2-1 via Timmermans die zijn eigen doelman Sadin vakkundig klopte. Opnieuw spanning in de match en Solières ging iets meer druk ontwikkelen. Op een snelle counter via Mbuba kon Bova een gemeten voorzet geven naar Damblon, die er met het hoofd 3-1 kon van maken. De Molenbeekse honger naar meer doelpunten was daarmee niet over. Twee minuten voor tijd werd Ba mooi de diepte ingestuurd. Hij kon vervolgens de bal voor doel brengen, waar Mbuba moederziel alleen stond om zijn tweede van de avond binnen te knallen.

  RWDM: Sadin, A. Cabeke; Haidara, Timmermans (85' Rivituso), Vandiepenbeeck; Brouckaert, Liard (82' Ba), Cissé (28' Damblon), Ngangué, Bova; Mbuba.

  Solières Sport: Pire, Genderme, Dethier (64' Nuozzi), Mwemwe, Czaguel (73' Guillaume), Dury, Bourard, Thiaw, Toussaint, Diakho, Segniagbeto (81' Macalli).

  Doelpunten: 12' Brouckaert (1-0, strafschop), 31' Mbuba (2-0), 74' Timmermans (2-1, owngoal), 80' Damblon (3-1), 88' Mbuba (4-1).

  Gele kaart: Thiaw.

  Rode kaart: 84' Thiaw (2x geel).

  Toeschouwers: 2200.

  "Slechts een vijftal minuten in problemen"

  RWDM blijft de zeges aan elkaar rijgen. Tegen Solières boekte het zijn negentiende overwinning van het seizoen. Trainer Drazen Brncic was tevreden met de drie punten. "We werden een vijftal minuten in de problemen gebracht. En dan hebben we daar nog zelf voor gezorgd door Solières Sport tot op 2-1 te laten terugkomen", verklaarde de Kroaat na afloop.

  "Gelukkig hebben we niet te lang in die moeilijke situatie gezeten, want na de 2-1 hebben we redelijk snel de 3-1 kunnen maken, waardoor de zege niet meer in gevaar is geweest. Ik stel vast dat we de laatste weken moeilijk onze wil kunnen oplegge van de eerste tot de laatste minuut. Dat was vorige week op Hamoir zo en dus ook afgelopen zaterdag tegen Solières. We blijven winnen en dat is nu het belangrijkste. De maanden januari en februari zijn heel moeilijk, maar die zijn we dus heel goed doorgekomen. Waarom Cissé naar de kant is gehaald? Hij had last van zijn enkel en ik wilde geen risico's nemen. Komende weekend oefenen we op RJ Waver om in het juiste ritme te blijven."

  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 330
  Registratiedatum : 2015-08-24

  Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Wed Feb 21, 2018 10:53 am

  HLN 21-2-2018

  Jean-François Mbuba "Niet bezig met topschutterstand"

  RWDM is nog slechts veertien punten verwijderd van de tweede opeenvolgende titel na de 4-1-overwinning tegen Solières Sport vorige zaterdag. Jean-François Mbuba lokte niet alleen een penalty uit waaruit Brouckaert kon scoren, maar knalde er ook zelf twee tegen de netten.

  Met deze goals brengt Mbuba zijn aantal op zestien stuks. "Ik ben heel blij als ik kan scoren en daardoor punten kan pakken voor de ploeg, maar voorts ben ik niet bezig met de topschutterstand. Ik ben ook tevreden als ik een ploegmaat kan laten scoren."

  Voor het seizoen had Mbuba nochtans laten ontvallen dat hij dit seizoen graag twintig keer zou willen scoren. Hij lijkt goed op weg om die ambitie waar te maken. "RWDM heeft me naar Molenbeek gehaald om mee te helpen de ambities van de club waar te maken. Ik denk dat we niet ver meer van ons doel verwijderd zijn. We zouden vals bescheiden zijn als we niet durven zeggen dat we voluit voor die titel gaan. Maar zoals de coach telkens keer opnieuw zegt: die titel krijg je niet. Integendeel, die moet je verdienen, zelf afdwingen door elke wedstrijd het beste van jezelf te geven. Niet alleen als individu, ook als ploeg."

  Afgelopen zaterdag moest RWDM na de aansluitingstreffer een versnelling hoger schakelen om de drie punten veilig te stellen. "In de eerste helft had onze opponent bijna geen bal geraakt, maar door een misverstand brachten we zelf spanning in de match. Maar deze groep is ervaren genoeg om rustig te blijven. Dat is de sterkte van deze ploeg. Anders kan je geen tien zeges op rij boeken."

  Komend weekend komt RWDM niet in actie voor de competitie. Om in het ritme te blijven, wordt er wel een oefenwedstrijd gespeeld tegen Racing Jet Waver, een ploeg uit derde amateurklasse. "Ik denk dat het goed is om één wedstrijd per week te kunnen spelen, kwestie van in het juiste ritme te blijven, zodat we klaar zijn voor de wedstrijd op Walhain, onze komende tegenstander in de competitie over twee weken."

  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 330
  Registratiedatum : 2015-08-24

  Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Sat Mar 03, 2018 10:20 am

  HLN 3-3-2018

  "Er staan als trainer me nodig heeft"

  Zondag hervat RWDM de competitie op het veld van Walhain. In de heenwedstrijd zegevierde Molenbeek met ruime 7-2-cijfers. "We gaan Walhain echter niet onderschatten. We hebben immers ook genoteerd dat onze volgende opponent een twaalf op vijftien heeft gepakt en alleen verloor tegen FC Luik", merkt tweede doelman Miguel Santos Pravos op.

  RWDM laat niets aan het toeval over. De voorbije twee weken werd normaal getraind. En om in het ritme te blijven, werd tijdens het competitieloze voetbalweekend een oefenpot ingelast. Op het veld van RJ Waver werd het vorige zaterdag liefst 1-7. Miguel Santos Pravos stond nog eens onder de lat bij RWDM.

  "Dat ik nog geen minuut speelde en nauwelijks op de bank zit tijdens een wedstrijd, is de keuze van de trainer. Hij verkiest liever vier veldspelers dan er drie plus een doelman. Onze trainer wil meer wisselmogelijkheden hebben met veldspelers. Ik kan niet anders dan zijn keuze te aanvaarden, maar echt leuk is dat natuurlijk niet. Intussen heb ik me wel verzoend met deze situatie. Elke wedstrijd doe ik wel de opwarming mee, want stel dat er toch iets met Anthony Sadin gebeurt voor de match, dan zal ik alsnog in het doel moeten staan. Indien Sadin gewoon kan starten, ga ik me douchen na de opwarming en neem ik plaats in de tribune. En het spreekt voor zich dat ik de ploegmaten zal aanmoedigen."

  Miguel Santos Pravos verklaart dat hij zich nog steeds kan opladen voor elke training en wedstrijd. "We hebben een heel toffe groep en met de club heb ik een financieel arrangement gevonden wat de pijn verzacht als ik niet op de bank kan zitten. Weet je, ik blijf keihard trainen en me focussen omdat ik er wil staan op het moment dat de trainer me nodig heeft. Ik hoop echter dat Sadin heel het seizoen zonder blessures kan
  uitspelen of niet geschorst geraakt, want hij is zeker een solide keeper."

  Over de toekomst is nog niet gesproken. "We concentreren ons nu op de titelstrijd", geeft Santos Pravos aan. "En als RWDM promoveert naar de eerste amateurklasse, dan kan ik me niet voorstellen dat een trainer geen tweede doelman op de bank zet. Los daarvan zal ik ook elk aanbod van andere clubs bestuderen, want uiteindelijk wil je als keeper natuurlijk zoveel mogelijk spelen", klinkt het eerlijk.

  Voor de trip naar Wallonia Walhain is Rivituso (enkel) out. Anthony Cabeke is twijfelachtig.

  Selectie: Sadin, A. Cabeke (?), Haidara, Timmermans, Vandiepenbeeck, Brouckaert, Mabika, Cissé, Liard, Bova, Mbuba. Damblon, Ba, Geoffrey Cabeke, Ngangué, Simon

  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 330
  Registratiedatum : 2015-08-24

  Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Mon Mar 05, 2018 9:51 am

  Nieuwsblad 5-3-2018

  “RWDM stroomt door mijn lijf”

  Voetbalclub RWDM kan voortaan rekenen op de vocale steun van RWDM Forever Geraardsbergen, de eerste Vlaamse fanclub van de Molenbeekse ploeg. De aftrap werd gegeven in supporterslokaal 't Fonteintje in Goeferdinge.

  Supporteren voor voetbalclub RWDM, het zit Pascal Van Cauwenberge in het bloed. Hij is de bezieler van de nieuwe fanclub RWDM Forever Geraardsbergen. Voor Pascal en zijn voetbalmaten is dit het ultieme eerbetoon aan hun favoriete ploeg.

  “Ik ben al sinds 1973 supporter van RWDM. Mijn vader nam mij toen mee naar een match en ik was meteen verkocht. Sindsdien stroomt RWDM door mijn lijf.”

  Pascal trekt geregeld naar het Edmond Machtensstadion in Molenbeek om zijn club aan te moedigen tijdens de thuiswedstrijden. “Maar het gaat mij om veel meer dan het sportieve aspect. RWDM is een echte familieclub en er is altijd veel ambiance. Voor een thuiswedstrijd dagen er steevast 4.000 supporters op en op verplaatsing gaan tot 800 mensen mee. Ooit trokken we met de trein naar het stadion, nu met de auto en binnenkort gaan we met de bus met aan boord de leden van fanclub RWDM Forever Geraardsbergen. Daar kijk ik nu al naar uit.”

  Die fanclub werd vrijdagavond boven de doopvont gehouden in café 't Fonteintje in Goeferdinge. “De uitbaters Peter Lemagie en Stephanie Capelle steunen ons, dat is leuk.”

  Bij de opstart van RWDM Forever kwam ook Anthony Sadini opdagen, de keeper van RWDM. “Een flamboyante kerel, vol tattoos. Een kleurrijke figuur voor wie de mensen naar het stadion komen. Het is vooral een lieve gast en hij is peter van onze club.”

  Het is in elk geval de eerste fanverening in Vlaanderen van de Brusselse voetbalclub. “RWDM leeft in onze regio, we hebben al leden van zowat overal. Een grootschalige club moet het niet worden, wel een gezellige vereniging waar voetbal en ambiance hand in hand gaan.”

  En superfan Pascal verzekert dat iedereen welkom is bij RWDM Forever. “Wij zijn supporters van RWDM met respect voor mekaar en de anderen. Zonder tegenstander heb je geen voetbalmatch.”


  HLN 5-3-2018

  RWDM pakt uit met twintigste seizoenszege

  Op en tegen Walhain pakte de club uit Molenbeek zijn twintigste zege, de elfde op rij al. Grote uitblinker bij de ploeg van trainer Brncic was Mbuba, die telkens in het derde kwartier van iedere speelhelft kon toeslaan. Zijn eerste scoorde hij ruim vijf minuten voor de rust op aangeven van Anthony Cabeke, de tweede een klein tien minuten voor tijd op aangeven van Ba, die in de basis stond omdat Brouckaert geschorst was. Helemaal in de slotfase lukte Walhain bijna nog de aansluitingstreffer, maar die werd onbegrijpelijk gemist.

  W. Walhain: Belin, Legrand, Tietcheu, Martin (79' Pletinckx), Kocabas, Rosy, Sefgijni (72' Chalal), Guilmont (65' Provost), Salumu, Bernier, Moors.

  RWDM: Sadin; A. Cabeke, Haidara, Timmermans, Vandiepenbeeck (70' G. Cabeke); Mabika, Cissé, Liard; Ba, Mbuba (88' Damblon), Bova (80' Simon).

  Doelpunten: 38' Mbuba (0-1), 83' Mbuba (0-2).

  Geel: Tietcheu, Moors, Ba, Mbuba, A. Cabeke

  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 330
  Registratiedatum : 2015-08-24

  Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Wed Mar 07, 2018 1:56 pm

  HLN 7-3-2018

  "Zelfs spits Mbuba verdedigt mee"

  RWDM heeft zich niet laten verrassen op het veld van Walhain, dat aan een sterke opmars bezig was. De Waals-Brabantse club moest na Luik ook de duimen leggen tegen RWDM, dat verdiend met 2-0 won, maar makkelijk met forfaitcijfers had kunnen zegevieren. RWDM heeft nog elf punten nodig voor een nieuwe titel.

  Aanvaller Jean-François Mbuba was met zijn twee treffers de grote uitblinker. Hij brengt zijn totaal op 18 stuks in 21 wedstrijden. "Mbuba was de afwerker van dienst", corrigeert trainer Drazen Brncic, "want al mijn spelers waren uitblinkers", verduidelijkt de Molenbeekse coach. "We waren met de nodige ernst naar Walhain afgereisd, want we waren beducht voor een op sportief revanche belust Walhain, dat in de heenwedstrijd

  een 7-2 had gekregen van ons. Mijn jongens hebben de match beheerst van de eerste tot de laatste minuut. En dit op een manier die ik heel graag zie in het voetbal. Collectief waren we een hecht team, dat in blok aanviel en in blok verdedigde. Dat is modern voetbal spelen. Ik zag Mbuba soms heel diep terugvallen om mee te verdedigen. Knap van hem, want dat betekent dat hij collectief denkt en niet op persoonlijk succes uit is."

  Progressiemarge

  Ondanks zijn achttien doelpunten is hij nog geen topschutter van de reeks. "Jean-François heeft nog veel progressiemarge, maar dat hij toch al zoveel keer kon scoren, heeft natuurlijk ook te maken met het collectief. Hij is heel goed omringd door stuk voor stuk goede voetballers, die net als hij telkens opnieuw alles uit de kast halen om die overwinning te pakken. Wat ik tegen Walhain zag, stemt me zeer optimistisch voor de komende wedstrijden. Nu we zo dicht bij een tweede titel op rij staan, mogen we niets aan het toeval overlaten. We blijven dus keihard trainen en ik ben blij dat ik alleen maar fitte spelers heb, waardoor de concurrentie ook in de laatste rechte lijn groot blijft. We moeten geconcentreerd blijven, want Luik laat de laatste weken ook geen steken en punten meer vallen. Wij kunnen ons nog een misstap veroorloven. Als het van mij afhangt, gaan we nog voor zes zeges op rij", klinkt trainer Drazen Brncic heel strijdvaardig.

  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 330
  Registratiedatum : 2015-08-24

  Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Sat Mar 10, 2018 10:19 am

  HLN 10-3-2018

  "Titel mag ons niet ontglippen"

  Voetbal RWDM krijgt zaterdagavond het bezoek van Rebecq. Beide ploegen speelden vorig seizoen nog een reeks lager. Na een spannende titelstrijd werd RWDM kampioen door een beter doelsaldo. Rebecq promoveerde verdiend via de eindronde. Kan RWDM sportieve revanche nemen voor de 0-1-nederlaag vorig seizoen?

  Vele RWDM-supporters zullen zich de terugwedstrijd vorig seizoen in het Machtensstadion nog heel goed herinneren. In een goed gevuld stadion werd de toenmalige leider op zijn waarde geklopt, waardoor uitdager Rebecq haasje-over deed en leider werd.

  "Maar ook de zware nederlaag in Waver hypothekeerde heel fel onze titeldromen", herinnert huidig voorzitter Thierry Dailly zich nog heel goed. "Er was een mirakel nodig van Waterloo, dat tegen de degradatie streed, om ons aan de titel te helpen. En het wonder geschiedde ook. Dat is nu zo mooi aan voetbal. Je bent nooit zeker tot het mathematisch vaststaat. Daarom ook blijven we als club op onze hoede. Toegegeven, op zes speeldagen van het einde staan we er goed voor. En we zijn de moeilijke maanden januari en februari heel goed doorgekomen. We hebben ondanks een moeilijk programma geen enkel punt verloren in die periode. Maar toch weiger ik al victorie te kraaien. Gelukkig blijft iedereen met beide voeten op de grond staan."

  "Wat ik vanavond tegen Rebecq verwacht? We zijn onze supporters en sponsors verschuldigd voluit voor de zege te gaan, want de titel mag ons echt niet ontglippen. Rebecq is echter kwalitatief beter dan zijn positie in de rangschikking laat vermoeden. Opletten dus."

  Willens nillens moet de Molenbeekse voorzitter ook al aan de toekomst denken. "Ons licentiedossier voor de eerste amateurklasse was op tijd binnen bij de bond, waar we steeds raad konden vragen. We hebben er met heel wat mensen aan gewerkt. En dat was ook nodig gezien de omvang. Als ik me niet vergis, telt het dossier ruim driehonderd pagina's. De grootste veranderingen voor volgend seizoen? Een professionelere omkadering in alle geledingen van de club, met onder meer een permanent bezet secretariaat. Maar ook op het commerciële vlak en qua veiligheid moeten en willen we een tandje bijzetten. Een professionele werking is echt noodzakelijk als je in de eerste amateurklasse actief bent", vindt de president.

  Voor de thuiswedstrijd tegen Rebecq keert Brouckaert terug uit schorsing. Rivituso is geblesseerd

  Selectie: Sadin; A. Cabeke, Haidara, Timmermans, Vandiepenbeeck; Brouckaert, Mabika, Cissé, Liard, Bova; Mbuba. Damblon, Ba, Geoffrey Cabeke, Ngangué, Simon.

  Nieuwsblad 10-3-2018

  “Rebecq verdient het niet om onderaan te staan”

  Anthony Bova staat vanavond oog in oog met zijn ex-ploeg Rebecq. “Net als in de heenmatch doet het mij wel iets om tegen Rebecq te spelen. De wedstrijd zal wel anders aanvoelen dan vorig seizoen”, aldus de 28-jarige Fransman. “In de vorige jaargang was het duel tussen RWDM en Rebecq een regelrechte topper. Nu is de kloof tussen de twee ploegen te groot om van een beladen match te spreken. Bij Rebecq zullen ze meer achterom kijken dan naar boven. Nochtans hadden ze zich versterkt met het doel om bovenin mee te doen. Ze hebben best wel een leuke ploeg en ik weet van een paar ex-ploegmaats dat ze op een domme manier punten hebben verloren. Ze verdienen niet om onderaan te staan.

  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 330
  Registratiedatum : 2015-08-24

  Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Mon Mar 12, 2018 9:37 am

  HLN 12-3-2018

  Mbuba legt er vier in het mandje

  RWDM maakte afgelopen zaterdag brandhout van Rebecq. De 6-1-score zegt alles over de waardeverhoudingen tussen beide clubs. Jean-François Mbuba behoorde met zijn vier doelpunten alweer bij de - vele - smaakmakers in het Brusselse team.

  De match kon niet beter beginnen voor de leider uit Molenbeek, want al na ruim vijf minuten stond het 2-0. Na tien seconden zorgde Mbuba voor de 1-0 op aangeven van Brouckaert en vijf minuten later verdubbelde de topschutter op een gemeten voorzet van Cissé.

  Via een penalty kon Cordaro voor de 2-1 zorgen. Balverlies van Cissé halfweg leidde bijna de 2-2 in, maar het schot van Figys zoefde naast het doel. Kort ervoor en kort erna werd Rebecq van een derde doelpunt gespaard toen de bal telkens op het doelhout terecht kwam na pogingen van Brouckaert en Mbuba. Op het einde van het tweede kwartier werd het dan toch 3-1 via een kopbaldoelpunt van Mbuba op een voorzet van Bova. In het zicht van de rust werd het zelfs 4-1 met een knal van Bova.

  Het was wachten tot ruim een kwartier voor tijd om de eerste opwinding van de tweede periode te zien. Nadat een vrijschop van Bova tegen de paal was beland, kon Simon na de hoekschop die daarop volgde met een knal vanop 25 meter voor de 5-1 zorgen. En niet veel later volgde nummer zes voor de thuisploeg nadat een afgeweken bal pal voor de voeten kwam van Mbuba, die zijn vierde van de avond scoorde. Een klein tien minuten voor tijd kreeg Rebecq een zeer lichte strafschop toegekend, maar doelman Sadin pakte de strafschop van Cordaro. Aan de overzijde miste invaller Damblon een opgelegde kans vanop vijf meter op aangeven van Bova.
  Brncic heel tevreden

  Na afloop kon je de uitbrander van de bezoekende voorzitter in de vestiaire van Rebecq tot ver buiten Brussel horen. Andere taferelen bij RWDM natuurlijk. "Ik ben heel tevreden met wat de spelers hebben laten zien tegen Rebecq", zegt RWDM-trainer Drazen Brncic. "Ja hoor, ik ben heel trots op hen. Als je met deze ruime cijfers kan winnen tegen Rebecq, dan ben je niet toevallig leider. Toegeven, de 2-0 na ruim vijf minuten heeft ons geholpen. Wat me vooral plezier heeft gedaan, is dat we gescoord hebben uit fases die we op training inoefenen, zoals de voorbereiding van het eerste doelpunt", lacht Brncic, die tot kalmte aanmaant.

  "We ruiken de titel, maar we hebben hem nog niet. Ik wil het lot niet tarten en wil de vijf resterende wedstrijden allemaal winnen. Wanneer we kampioen worden, is van ondergeschikt belang. Liefst zo snel mogelijk en als het kan voor eigen volk, maar dan moet Luik de komende wedstrijden steken laten vallen. Dat zie ik niet gebeuren."

  RWDM: Sadin; A. Cabeke (58' Ba), Timmermans, Vandiepenbeeck, G. Cabeke; Brouckaert, Mabika, Cissé (58' Simon), Liard, Bova; Mbuba (77' Damblon).

  Rebecq: M. Figys, Verhaeren (69' Fixelles), Hospied, Cordaro, Herbecq, Sobotca, Kore, Delsanne, Wallaert, Attey, G. Figys.

  Doelpunten: 1' Mbuba (1-0), 6' Mbuba (2-0), 8' Cordaro (2-1, penalty), 28' Mbuba (3-1), 44' Bova (4-1), 72' Simon (5-1), 75' Mbuba (6-1).

  Geel: Vandiepenbeeck; Wallaert, Verhaeren, Timmermans, Gil Figys, Demolie.

  Toeschouwers: 3000

  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 330
  Registratiedatum : 2015-08-24

  Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Tue Mar 13, 2018 9:50 am

  Nieuwsblad 13-3-2018

  Anthony Cabeke: “Hele week getraind op openingsdoelpunt”

  RWDM had tegen Rebecq amper zeven seconden nodig om de score te openen. Een lange bal van Liard werd doorgekopt door Brouckaert en belandde via Mbuba in doel. “Dat doelpunt was geen toeval”, aldus aanvoerder Anthony Cabeke. “We hadden er de hele week op getraind. De trainer weet dat Liard een perfecte lange bal kan trappen, dat Brouckaert goed is in de lucht en dat Mbuba aanvoelt waar hij moet lopen: extra leuk als zo'n voorspelling uitkomt. Met die snelle goal maakten we het ons makkelijk. Ons stadion is sowieso een hel voor de bezoekers, Rebecq kreeg een mokerslag. We toonden gewoon wie aan de leiding staat.”

  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 330
  Registratiedatum : 2015-08-24

  Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Wed Mar 14, 2018 8:05 am

  Nieuwsblad 14-3-2018

  Marka:“Natuurlijk wil ik dat de Voetbalbond mijn nummer kiest”

  Met It's Only Football brengt Linkebekenaar Marka een hymne voor de Rode Duivels uit. “Uiteraard zou ik graag hebben dat de Voetbalbond mijn nummer kiest als nieuw WK-lied.” Rapper Damso zou het lied maken, maar dat plan werd onder druk afgeblazen wegens de seksistische reputatie van de man.

  De Koninklijke Belgische Voetbalbond besliste vorige week om de samenwerking met de Brusselse rapper Damso stop te zetten. De man mocht het lied maken dat de Rode Duivels zou steunen op weg naar en tijdens het komende WK voetbal in Rusland.
  Onder druk van de Vrouwenraad en de sponsors van de Rode Duivels werd de samenwerking met de artiest stopgezet, wegens eerdere seksistische teksten. De Voetbalbond besloot na de heisa dat de Rode Duivels dit jaar geen WK-nummer zouden krijgen.

  Maar nu duikt het nummer ‘It’s Only Football’ op van Serge van Laeken, bekend als Marka van de groep Allez Allez én als vader van zangeres Angèle en van rapper Roméo Elvis, die deze zomer allebei op de affiche van Rock Werchter staan.
  “Het was in eerste instantie absoluut niet de bedoeling om dit nummer nieuw leven in te blazen”, vertelt de man. “Maar via sociale media en mail kreeg ik veel vragen om het nummer, dat ik twee jaar geleden voor het Europees kampioenschap voetbal had geschreven, vanonder het stof te halen.”

  “Ik heb It's Only Football daarna weer op het internet gegooid en daar kwamen zeer positieve reacties op.”
  Het nummer van Marka werd gemixt door de Luikse dj Labiur en is gebaseerd op het
  nummer ‘It’s Only Rock ‘N’ Roll’ van The Rolling Stones. “Het is een heel positief nummer”, zegt de Brusselse artiest. “Het vertelt dat we zot gaan worden tijdens het wereldkampioenschap, maar relativeert tegelijk: het is maar voetbal.”

  “Bovendien is het nummer door een man gemaakt en door een vrouw gemixt”, zegt Marka met een knipoog. De heisa rond rapper Damso en zijn vrouwonvriendelijke nummers heeft de man nochtans niet echt gevolgd.

  “Dat is mijn zaak ook niet. Wie ben ik trouwens, als 56-jarige man, om te zeggen waarover de jeugd moet schrijven.”
  Voor Marka, zware fan van RWDM én van de Rode Duivels, is het al het tweede nummer dat over voetbal gaat. “Mijn eerste lied was eerder een ballad, dit nummer is echte feestmuziek, ideaal dus als WK-nummer. Uiteraard zou ik graag het WK-lied voor de Rode Duivels leveren, maar daar zal alleen de Voetbalbond over beslissen.”
  “Ik ben nog van de generatie van Mexico 86”, zegt Marka. “Ik heb Jean-Marie Pfaff en co na hun succes op de Grote Markt gezien en heb daar nog heel wat diapositieven van. Je kunt dus zeggen dat ik al jaren een grote fan ben van de Rode Duivels.”
  Het nummer van Marka is te zien op www.youtube.com/watch?v=gflMRD9_8q8

  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 330
  Registratiedatum : 2015-08-24

  Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Thu Mar 15, 2018 9:33 am

  HLN 14-3-2018

  Anthony Bova "Weer stap dichter bij titel"

  RWDM kan beginnen aftellen. Op vijf wedstrijden van het einde telt 'Meulebeik' tien punten meer dan eerste achtervolger Luik, dat wel een wedstrijd minder heeft gespeeld. In het allerbeste geval kan RWDM op 24 maart de titel pakken. Dat moet het zelf winnen tegen Waremme en moet Luik nul punten pakken op Waremme en thuis tegen Olympic Charleroi.

  De kans dat het zover komt, is bijzonder klein. De kans dat RWDM de titel pakt op Charleroi op zaterdag 7 april is des te groter. Tegen Rebecq speelde RWDM alvast op kampioenenniveau.

  Was Anthony Bova vorig seizoen voor Rebecq nog de kwelduivel voor elke defensie, dan is hij dat samen met Mbuba dit seizoen zeker voor leider RWDM. En was het verschil in de heenwedstrijd al groot (0-3), dan was dat vorige zaterdag dubbel zo groot. RWDM bezorgde Rebecq zijn zwaarste nederlaag van het seizoen.

  Anthony Bova maakte de vierde Molenbeekse treffer, maar die treffer vierde hij zeer sereen. "Ik hoop dat de fans van RWDM begrijpen dat ik mijn doelpunt niet uitbundig heb gevierd uit respect voor mijn ex-ploeg. Dat neemt niet weg dat ik er heel blij mee ben. Dit keer is het me immers wel gelukt, daar waar ik in de heenwedstrijd veel pech had in de afwerking. Toch was ik niet op het veld gekomen met de obsessie dat ik per se moest scoren. In dat geval ga je verkrampt spelen. Het is niet Bova die telt, maar de ploeg", vindt Bova, die tot dusver al aan dertien doelpunten zit.

  "Elke wedstrijd die we winnen, staan we een stapje dichter bij de titel. Maar niemand hier wil het lot tarten. Iedereen wil gewoon zo snel mogelijk wiskundige zekerheid hebben. Liefst worden we thuis kampioen natuurlijk. Om zo te kunnen vieren met onze vele duizenden supporters."

  Blijft Mbuba?

  Ook spitsbroeder Jean-François Mbuba blijft aan de lopende band scoren. Momenteel zit hij al aan 22 stuks. "Dat zijn er twee meer dan mijn doelstelling voor het seizoen", bekent hij. "Scoren uit fases die je op training ingestudeerd hebt, doen dubbel plezier", verklaarde hij.


  Hoewel Mbuba nog een contract voor volgend seizoen heeft, blijft het de vraag of RWDM zijn trefzekere spits zal kunnen houden. Wellicht wel als het bestuur garanties kan geven dat er ook volgend seizoen de nodige ambities zijn om een vooraanstaande rol te vertolken.


  HLN 15-3-2018

  RWDM oefent vrijdag thuis tegen Tubeke


  Voetbal tweede amateurklasse C Door het algemeen forfait van WS Brussels komt RWDM dit weekend niet in actie. Maar om toch matchritme in de benen te houden, werd een oefenwedstrijd geregeld tegen Tubeke, dat straks de play-downs speelt in eerste klasse B. Deze oefenwedstrijd stond normaal gezien gepland om 19.30 ...


  Door het algemeen forfait van WS Brussels komt RWDM dit weekend niet in actie. Maar om toch matchritme in de benen te houden, werd een oefenwedstrijd geregeld tegen Tubeke, dat straks de play-downs speelt in eerste klasse B.

  Deze oefenwedstrijd stond normaal gezien gepland om 19.30 uur, maar werd om veiligheidsredenen vervroegd naar 18 uur. Wat nu als een oefenwedstrijd staat geprogrammeerd, zou volgend seizoen wel eens een competitiewedstrijd kunnen worden. Op voorwaarde dat Tubeke degradeert en RWDM promoveert. Beide scenario's zijn zeker mogelijk gezien de laatste plaats van Tubeke in 1B en de koppositie van RWDM in Franstalige tweede amateurklasse.

  "In dit stadium van de competitie mogen we niets aan het toeval overlaten", vindt trainer Brncic. "In het vorige competitieloze weekend hebben we geoefend op RJ Waver, nu krijgen we met Tubeke een iets sterkere tegenstander over de vloer. Het is de bedoeling om vooral in het ritme te blijven. Iedereen zal aan spelen toe komen", bevestigt de Molenbeekse sportieve baas. "Bij iedereen leeft de ambitie om de terugronde met het maximum van de punten af te sluiten. Dat is de juiste spirit."

  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 330
  Registratiedatum : 2015-08-24

  Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Tue Mar 20, 2018 9:56 am

  HLN 20-3-2018

  RWDM zondag kampioen?

  Zonder te spelen heeft RWDM na dit weekend een zeer grote stap gezet richting titel in de Franstalige tweede amateurklasse. FC Luik ging immers met 3-1 de boot in tegen Borgworm, waardoor de kloof op vijf speeldagen van het einde tien punten bedraagt. Komend weekend kan RWDM wiskundige zekerheid krijgen over de titel. Gisteren werd er met succes druk overleg gepleegd met Borgworm, de

  voetbalbond en andere instanties om de wedstrijd niet op zaterdagavond te laten doorgaan maar op zondagmiddag. Indien RWDM wint en FC Luik punten laten liggen tegen Olympic Charleroi kan RWDM de titel vieren voor eigen volk. Heel de week is er voorverkoop voor die wedstrijd.

  Intussen kreeg RWDM een gunstig advies van de licentiecommissie om te mogen spelen in de eerste amateurklasse. Begin april valt het definitieve verdict.

  Afgelopen weekend, waarin de spelersgroep vrij kreeg, heeft de club een akkoord bereikt met middenvelder Amaury Mabika betreft een contractverlening van twee jaar met een optie van een extra jaar.

  Sponsored content

  Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Sponsored content


   Current date/time is Fri Mar 23, 2018 11:55 am